Tuesday, December 4, 2012

Idei pentru gradina

E marti, e ziua gardinaritului. Pe Facebook exista o pagina care se numeste Grow Food Not Lawns (cultiva mancare, nu gazon). De acolo am salvat niste idei super pe care sper sa le aplic la anul.

Cultivare pe verticala, realizata chiar pe zidurile casei.



Refolosirea apei de ploaie pentru udat (desi la noi e mai greu, asta vara nu stiu daca a plouat de doua ori si atunci cateva picaturi).


Idei de grilaj sustinere plante agatatoare si/sau de a exploata la maxim spatiul (a doua si a treia imagine). La capitolul asta eu as vrea sa nu repet o greseala de anul acesta si sa pun din timp ori ceva ca in imagine, ori clasicele sfori INAINTE sa iasa planta, pentru ca DUPA e aproape impsobil sa redirectionezi planta pe fir. Asa am patit cu castravetii si niste dovlecei ornamentali pe care i-am plantat si abia cand ajunsese planta cam de un metru m-am urnit si eu sa le pun o sfoara de sustinere si a fost foarte greu, mai ales ca dovleceii ornamentali au frunzele foarte mari si urzicatoare.











Inca o idee super ce cred ca poate fi aplicata intr-o portiune unde nu este pamant.


6 comments:

  1. Foarte interesant si folositor
    Multumim!

    ReplyDelete
  2. Irina, la gradinarit nu ma pricep deloc :">, insa - apropo de apa de ploaie - vroiam sa-ti spun ca bunica mea chiar are de multi ani (de cel putin 33 de ani, cati am eu) un bazin mic de ciment, acoperit cu un capac de lemn in care se colecteaza apa de ploaie si pe care ea o foloseste la spalat rufe.

    ReplyDelete
  3. Maria, nu-ti face griji, ca nici eu nu prea ma pricep! Sa stii ca si bunica mea are un bidon vechi mare (din acela de varza) in care se aduna apa de ploaie si pe care o mai foloseste din cand in cand.

    ReplyDelete
  4. Liliana, pentru putin! Am mai salvat cateva idei, le voi pune martea viitoare.

    ReplyDelete
  5. Irina, super faine ideile toate imi plac dar in mod deosebit cea cu plantele catarate pe peretii casei.Dau un aspect irezistibil....:)Multumim!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  6. Corina, asa e! Inveseleste foarte mult o zona care poate fi anosta de obicei.

    ReplyDelete

Pericol de electrocutare!

Aș fi vrut să scriu pe blog despre un subiect mai vesel, sau plăcut, dar cum pe mai toate canalele media găsim mult conținut lipsit de subst...