Monday, December 3, 2012

Provocarea lunii decembrie - fa ceva zilnic

Azi vreau sa scriu despre provocarea lunara de care mentionam intr-o postare anterioara. Provocarea lunara este una personala, dar este deschisa si pentru cititori. Ideea apartine unei tinere familii din SUA ce detin un blog pe care posteaza zilnic. Provocarea se lanseaza la inceputul lunii, iar la sfarsitul acesteia se posteaza rezultatul. Cei care doresc sa participe pot lasa la postarea rezultatului un link cu ce au reusit sa realizeze ei. Aceasta idee poate fi aplicata in orice domeniu, de la gatit pana la decorarea casei si nu este foarte diferita de provocarea celor 30 de zile despre care am scris aici.

Luna aceasta provocarea este de a face ceva zilnic. Proiectele zilnice sunt cea mai buna cale de a face un obicei din ceea ce iti place sa faci cu adevarat.

In cazul meu am descis sa lucrez ceva zilnic. Am ales asta pentru ca vreau sa termin o mare parte din proiectele mele nefinalizate (adunate de ani de zile unele...) si sa reusesc sa-mi impun o oarecare continuitate in a creea ceva. Ideea aceasta se leaga de dorinta de a face ornamente pentru brad, se leaga de niste teluri pe care le am in minte pentru anul viitor, se leaga de dorinta de a transforma idei in obiecte si, de ce nu?, sa am un venit de pe urma a ceea ce voi creea. Referitor la acest ultim punct as vrea sa scriu la un moment o postare separata, deoarece sambata trecuta am avut un moment de "aha" privind viitorul meu apropiat.

Acestea fiind zise, azi am reusit sa dau startul acestei provocari.In primul rand am reusit sa cos si nasturii pe partea stanga a rochiei negre despre care am tot scris aici. Apoi am reusit sa cos la loc niste ciucuri de la o esarfa pe care ii dadusem jos acum vreo 2 ani, ca la final sa realizez ca i-am luat tot farmecul, ca apoi sa-mi fie prea lene sa-i mai cos iar si uite asa a stat esarfa mea ascunsa de colo-colo mult timp. Apoi am taiat de zor din materiale pentru a face ornamentele de brad. Am in plan reni, manusi, vrabiute, un tablou cu crengute de brad si inca o idee de ornament realizat din scortisoara, anason stelat si coaja de portocala pe care am vazut-o intr-o revista si cateva figurine din lut. Lucrul este destul de migalos si trebuie sa-mi fac un program mai clar de lucru ca sa fiu concentrata 100% pe ceea ce fac.

Frontul de lucru:


Rezultatul:


Am sa revin curand cu cateva detalii despre ce fac si din ce fac ornamentele, de unde m-am inspirat si ce intentionez sa fac cu ele.

O saptamana cat mai spornica va doresc!

2 comments:

  1. Ce frumoase sunt ornamentele!
    Spor la lucru!!!

    ReplyDelete
  2. Multumesc Adriana! Si ale tale au iesit grozave, imi place in special globuletul cu paiete. Le-am like-uit si pe FB.

    ReplyDelete

Acum...20.05.2019

Experimentez... ...aceeași rutină. Ma uit la/ascult... ... Mă bucur să... ...fiu sănătoasă fizic. Fac... ...un efort d...