Thursday, January 10, 2013

Cum sa faci o ghirlanda cu hartie creponata

Cu ajutorul Pinterest-ului am gasit numeroase activitati, retete, idei, haine, metode de organizare, unelte de gestionat timpul, etc. pe care le-am sortat prin diferite dosare in speranta ca le voi citi/realiza si ma vor inspira candva. Dar ca sa nu cad in capcana lui candva, care se poate intinde pe cativa ani am zis sa ma pun pe treaba. Astfel am ales o activitate simpla, gasita intamplator acolo despre cum sa faci o ghirlanda din fetru. (ideea originala se poate gasi aici).Fetru am, dar am zis sa-l pastrez pentru alte activitati si idei, asa ca m-am gandit sa folosesc niste hartie creponata pe care o cumparasem mai demult.

Deci pentru o ghirlanda din hartie creponata avem nevoie de:

 • foarfeca
 • scotch
 • snur/ata 
 • hartie creponata in diferite culori


Am taiat din hartie cercuri si ovale de diferite marimi:
Apoi le-am lipit cu cate o bucatica de scotch pe ata:


Rezultatul:

Ghirlanda se realizaza foarte usor si e o activitate distractiva pentru cei mici.

Cred ca pe ideea aceasta se pot face numeroase variatii. Ma gandesc la alte forme geometrice, la alte materiale (resturi de material textil, fetru, hartie glase, hartie cerata, bucati de carton, etc.), se pot scrie/desena mesaje pe cercuri, se pot lipi direct intre ele, etc.

6 comments:

 1. Foarte frumoasa ghirlanda voastra!

  ReplyDelete
 2. Ma bucur ca iti place, Lorena! Multumesc pentru vizita!

  ReplyDelete
 3. Buna,
  imi poti spune de unde ai achizitionat hartie creponata la rola? Tot ce gasesc e la pachet si nu ma ajuta la ce am eu nevoie.
  Multumesc.

  ReplyDelete
 4. Loredana, le-am luat acum cativa ani dintr-un magazin cu produse confiscate. N-am mai vazut de atunci pe nicaieri.

  ReplyDelete

Acum...15.07.19

Experimentez... ...tot ce ascunzi, iese la iveală mai devreme sau mai târziu, deseori în cele mai nepotrivite momente ale vieţii ta...