Saturday, February 9, 2013

Crini de apartament

In ianuarie 2011 am primit niste bulbi de crini de ghiveci. Pe unul il pusesem intr-un ghiveci micut si l-am pus  in camera. In mai putin de o luna din bulb au iesit frunze si un boboc de floare.  Tot rapid, pe fast-forward a crescut un crin inalt cu 4 flori situate simetric. Mi s-a parut un pic neverosimil, avand in vedere ca era inca iarna. Timpul a trecut, eu m-am mutat si cand am plecat din acel apartament nu am mai reusit sa iau si florile.





Crinii acestia de interior imi plac mult, in special cei albi, sau roz, dar nu am gasit nicaieri online de cumparat. Am sa caut pe la standurile cu flori din Real, Carrefour si restul si poate si pe la florariile din oras. Chiar mi-as dori sa am pe pervazul ferestrelor asemenea frumuseti.

Am facut un tur de Google si am aflat urmatoarele:

-crinul acesta se mai numeste si crin de iarna, deci nu e o minune ca mi-a inflorit mie iarna
-numele lui corect este  "Hippeastrum (Crinul asiatic)" sau Amaryllis

Cateva variante:







--------

Va invit sa va inscrieti la darul de blog aici si sa dati like paginii de Facebook pentru a fi la curent cu ultimele postari pe blog. Va multumesc pentru vizita si va mai astept!

4 comments:

  1. Si mie imi plac crinii, dar nu ştiu de ce, la mine nu prea le merge bine. Probabil pentru că am geamurile spre vest sau...nu ştiu de ce. Dar ma bucur de ei la mama, acolo le merge perfect.
    Nu ştiu cum o fi în alte oraşe, dar eu aici, în Galaţi, cele mai frumoase şi cele mai ieftine plante de apartament le găsesc mereu la Selgros. Merită să încerci, dacă ai ocazia.

    ReplyDelete
  2. eu am crin alb cu dungulite rosii. am sa-ti aduc un bulb daca vrei :)

    ReplyDelete
  3. Iuliana, am sa caut si la Selgros, bine ca mi-ai zis. Acum mi-am dat seama ca s-a deschis unul si in oras, primul Selgros a fost deschis acum multi ani in Agigea, mai departe de mine.

    Si eu m-am mirat ca mi-a facut floare atunci pentru ca apartamentul in care locuiam era in general foarte umbros, iar camera mea nu avea aproape niciodata lumina naturala in ea. Practic a crescut pe bezna crinul :)).

    Laura, da, chiar te rog!

    ReplyDelete

Pericol de electrocutare!

Aș fi vrut să scriu pe blog despre un subiect mai vesel, sau plăcut, dar cum pe mai toate canalele media găsim mult conținut lipsit de subst...