Tuesday, September 3, 2013

Plante care te ajuta sa alungi tantarii

Levantica si rozmarinul



Tantarii se dau batuti in fata ghivecelor cu levantica ori cu rozmarin. E adevarat ca aceste plante atrag fluturii si albinele, dar ambele au un miros care ii pun pe fuga pe tantari.

Regina noptii, garofita si petuniile




Serile placute pe care le petreci cu prietenii pana tarziu nu vor mai fi tulburate de bazaitul unor musafiri nepoftiti. Asta numai daca ai avut grija sa asezi in casa vase cu regina noptii, garofite sau petunii. Parfumul lor va convinge tantarii sa faca drum intors afara din locuinta.

Condimentele


Maghiran, menta, cimbru, busuioc, marar... Iata lista plantelor aromatice pe care te poti baza ca te vor scapa de vizitatorii nepoftiti. Cresc din abudenta in balcoanele scaldate in soare. Asa devin o adevarata armata vegetala impotriva "invadatorilor".

Lamaiul


Nimic mai amenintatir pentru tantari decat aroma lamaiului. Soiurile acide de lamai sunt mai usor de crescut in apartament si formeaza si o bariera olfactiva eficienta contra invaziei tantarilor. Cu cat este mai cald afara, cu atat lamaiul va emana un miros mai puternic.

Sursa articol revista Click pentru femei.




1 comment:

  1. Cand voi sta la casuta (intr-un viitor indepartat), sau imi voi petrece serile la gradina imi va fi tare de folos postarea ta, plus ca imi si plac tare plantele acestea. Acum trece o msinuta cu o butelie in fiecare seara si prin fata si prin spatele blocului si ne gazeaza cu ceva toxic impotriva tantarilor...

    ReplyDelete

Pericol de electrocutare!

Aș fi vrut să scriu pe blog despre un subiect mai vesel, sau plăcut, dar cum pe mai toate canalele media găsim mult conținut lipsit de subst...