Friday, November 22, 2013

Help - parul meu!

N-am avut niciodata un par foarte foarte des si bogat. Am, sau mai bine zis - aveam parul normal - fir subtire, ondulat, nu foarte des.


L-am avut lung pana la mijloc o vreme, apoi am inceput sa tai din el usor-usor. Acum il am pana la nivelul barbiei ca lungime. Dar restul caracteristicilor au disparut. Parul mi se rareste vazand cu ochii, daca il ating putin raman macar cu 4-5 fire de par pe mana, la baie si la pieptanat cade si mai mult. Si nu cred ca e doar o perioada de regenerare.

Ma mananca si scalpul, firul pare ars, tocit etc. Deja incep sa-mi fac probleme...

Cineva mi-a spus ca poate fi din cauza consumului prea mare de cofeina (2 cafele pe zi) si de proteina animala. Dar ma indoiesc. Eu cred ca ultimele luni, care au fost foarte stresante pentru mine, cu adaptarea la un loc de munca solicitant, cu nopti nedormite, cu numeroase toane de la numerosi oameni din jurul meu, pe care a trebuit sa le gestionez, si-au spus cuvantul.

De prin vara folosesc un sampon si niste fiole cu tratament contra caderii parului cu magneziu, zinc, seleniu, dar nu observ  nici o imbunatatire.

Ce vreau sa fac, inainte de a ajunge la medic cu problema asta:

  • sa reduc cafeaua la una pe zi - dimineata;
  • sa beau mult ceai;
  • sa continui cu tratamentul cu suplimente de Calciu, Magneziu pe care l-am inceput de curand;
  • sa folosesc lotiunea de la Farmanat Poieni contra caderii parului;
  • sa nu mai folosesc deloc uscatorul de par si placa de intins parul (pe care o folosesc oricum FOARTE rar - o data la cateva luni);
  • sa imi iau praful acesta si sa-l foloses pe post de sampon;
  • sa incerc sa ma spal cu sapun de casa, sau un alt sapun care poate fi folosit si pentru par;
  • sa-mi clatesc parul dupa baie cu otet de mere si ceaiuri concentrate;
  • sa-mi fac masti de par in casa cu ou, ulei de masline, ulei de ricin, etc.
Citeam acum mult timp pe un blog o parere, cum ca aceasta lotiune tonifianta contra caderii parului ar fi foarte buna.Voi ce stiti? 



Ce sfaturi mi-ati putea da pentru a rezolva problema caderii parului?


P.S. Desi am pus multe link-uri catre diferite produse cosmetice, aceasta postare NU are scop comercial si nu detin nici un beneficiu prin mentionarea acestora :).

8 comments:

  1. Cu siguranta parul tau sufera si din cauza stresului. De aceea, daca nu ai eliminat cauzele de stres din viata ta (uneori nu e posibil) si parul va fi suparat in continuare, chiar daca te-ai straduit sa-l impaci.
    Am avut mai bine de jumatate din viata parul foarte lung, acum e cand pana la umeri, cand il las iar sa creasca.
    In perioadele de stres imi cade si mie mult. Cel mai bine se observa la dus cand bag mana in par si scot o suvita efectiv. Acum si al meu e cam suparat pentru ca si eu sunt suparata ;)) Lantul slabiciunilor ...
    - E bine ca te-ai hotarat sa nu-l mai usuci artificial. Asa fac din copilarie, il las se usuce singur; schimb doua prosoape mari care absorb excesul de apa. Numai in situatia in care trebuie sa ies din casa si am parul ud, folosesc uscatorul.
    - Am experimentat spalatul cu sapun special pentru par si nu mi-a placut (sampon solid Galador). Cam 8 luni l-am folosit, iar la final aveam o matreata urata, cu coji lipite bine de scalp si-mi dadea sangele daca vroiam sa le indepartez cu unghia. In plus, mai ramanea ceva sapun in par oricat de bine ziceam eu ca-l clatesc pentru ca ramaneau pe pieptene niste chestii 8-} de parca nu m-as fi spalat pe cap de 10 luni, asa de murdar arata pieptenele meu. Am scapat de matreata dupa ce am renuntat la sapun si-am revenit la sampon.
    - E bine sa-l ajuti (eu sincer, nu prea am facut masti), dar cred ca iar il superi daca-l ajuti prea mult. Mai bine un produs si constant, la o perioada de timp, decat mai multe odata. Asa simt eu, nu stiu daca am dreptate.
    - Cafea eu nu beau deloc, asa ca nu stiu ce sa spun, daca o avea sau nu vreo influenta asupra parului.
    - In copilarie ma clatea bunica cu otet pe par (de la ea mostenesc parul lung) si era ok, doar ca nu-mi placea mie cum miroase. Dar se stie ca otetul e benefic pentru par (solutie de otet, desigur)
    - La tine am observat ca lucrezi foarte multe lucruri de mana, fel de fel. Eu stiu, poate te simti covarsita la un moment dat de ele. Oare n-ar fi bine sa le faci intr-un ritm mai lent, sa nu te streseze faptul ca trebuie sa le termini? Cateodata parca ma simt eu coplesita cand citesc la tine :D. Sper sa nu te superi pe mine, e numai o observatie care, poate, nici nu e corecta. :*

    ReplyDelete
  2. Maria, esti o scumpa si ma bucur ca esti sincera. Nu am de ce sa ma supar si o iau de jos in sus cu raspunsurile mele:

    -lucrul de mana ma ajuta sa raman intreaga la cap dupa orele de munca, care nu-mi aduc cine stie ce satisfactie. Plus de asta, o mare parte din ele, sunt lucrate in timp, unele le am finalizate de cateva luni, cum e setul de cafea. Restul erau fie pe jumatate gata, fie pe sfert, deci mi-a luat putin sa le finalizez. Stiu ca se poate exagera si pe acest plan, dar deocamdata simt ca altceva ma epuizeaza...:(
    -eu folosesc otet de mere si parca nu miroase asa de rau ca cel din struguri si pun cam o lingura la un litru de apa, deci se duce din "parfum"
    -mastile am de gand sa le folosesc o data pe saptamana, asa cum am folosit si acele fiole pentru par
    -eu am folosit un sampon solid care mi-a facut aceleasi neplaceri pe care le mentionezi si tu, parea imbacsit parul... dar poate e ceva care sa fie bun si pentru al meu. Bunica mea si acum cu sapun de casa se spala pe par.
    -uscatorul de par tot asa il foloseam cand trebuia sa ies din casa si nu era inca foarte bine uscat parul. La cat par am eu, mi-e suficient sa stau cateva 2 ore maxim cu el intr-un prosop si se usuca in proportie de 70%.
    -cu factorii de stres e mai greu, cum zici si tu... nu poti renunta mereu la circumstantele care iti produce stresul. Eu-s si o fire care se consuma mult :).

    Multumesc pentru tot ce ai scris!

    ReplyDelete
  3. Mno ca nu ma pricep sa semnez pe aici.
    Cu sapun de casa ma spala bunica pe vremea cand eram mica si parul meu era lung si frumos, am incercat sa revin la el dar ......parul mi-a ramas imbacsit si parea murdar, poate nu i-am dat eu timp de acomodare dar nu puteam pelca asa de acasa.
    Am avut o perioada in care imi cadea parul destul de serios, m-am obisnuit sa il limpezesc cu ceai de urzica. Rezultatele au fost geniale din pacate nu pot folosi constant metoda pentru ca parul meu e blond cenusiu si dupa vreo 6 spalari capata reflexe sanatoase de verde
    Din cand in cand cand am chef sa il rasfat il dau bine cu ulei de masline si il invelesc in prosoape calde, pe care le tot alternez cand se racesc, dupa vreo 3 ore e numai bun de spalat

    ReplyDelete
  4. Eh am scris un comenariu lung ep care l-am pierdut pe undeva, pe scurt limpezeste parul cu ceai de urzica, nu pe perioade lungi al meu incepe sa se coloreze in verde dupa asta dar vreo luna merge

    ReplyDelete
  5. Maya, au venit ambele comentarii :). Uite ca am sa tin cont de ceaiul de urzica. Eu il am saten, deci nu cred ca voi avea probleme. Multumesc!

    ReplyDelete
  6. Bună,
    Îmi pare rău că te confrunţi cu această problemă. Şi eu am această obsesie referitoare la căderea părului, care se activează din când în când. Ideea este că uneori părul îmi cade destul de mult si ca nu mai e cum era acum cativa ani (firul de păr era mai gros).
    Funcţionează bine (testat) clătirile cu infuzie de urzică, rădăcină de brusture (care are şi proprietatea de a îngroşa firul), aplicarea înainte cu câteva ore de spălare a unei soluţii numite Petroleum (de la Gerovital parcă), ulei de ricin. Am mai folosit, fără a fi deosebit de încântată şampon din aceeaşi gamă cu soluţia Petroleum şi un şampon anticădere şi ser.
    Ce mai ştiu, însă am utilizat mai rar: să freci pielea capului cu căţei de usturoi tăiaţi şi să aplici o soluţie diluată de tinctură de ardei iute (stimulează circulaţia sângelui, respectiv creşterea părului).
    Vreau sa încerc şi uleiul de cânepă, am înteles ca este foarte bun pentru păr.
    Mult succes!
    Olivia.
    P.S. Am luat in aceasta vara si vitamine speciale pentru păr şi unghii, nu ştiu să spun exact ce impact au avut.

    ReplyDelete
  7. Uf, asta chiar ca-i o problema! Si eu ma confrunt cu ea! Am folosit sampoane de la cele mai scumpe la cele mai ieftine si am ajuns la o singura concluzie: samponul spala si atit! Am mers si la medicul dermatolog care banuia ca am lipsa de fier. Am facut analize de singe. Ce crezi? Fierul peste limita normala. Deci nu-i de la fier. Cafea nu beau, calciul e bun, magneziul la fel (asa a iesit la analize). Dar... de stresat, vai si amar! Prima sint! Si ma tulbur asa tare chiar si la cea mai mica problema.

    Imi pare rau ca te confrunti si tu cu caderea parului. Nu vin cu nici un sfat, intrucit nu am un produs minune, dar poate niste analize nu ar fi rele. Poate lipseste ceva acolo!

    Tot dermatologul m-a sfatuit sa nu ma mai pieptan cu peria de par, ci cu un pieptene, pt ca prima (peria) ar rupe parul. Am incercat-o si pe asta. Parca-s mai putine. Ori nu curatam eu cum trebuie peria inainte! :)

    ReplyDelete
  8. Draga mea, daca la simptomele tale se adauga cumva si matreata, atunci e posibil sa fie "dermatita atopica". La mine asa a fost. Uite cu ce am scpat eu
    http://farmaciaardealul.ro/formule-proprii/sanoderm-sampon-crema
    Problema este ca, periodic va trebui sa te mai speli cu acest sampon. Nu poti renunta definitiv la el. Din cite stiu, dermatita atopica nu are tratament.
    Sanatate multa iti doresc!

    ReplyDelete

Pericol de electrocutare!

Aș fi vrut să scriu pe blog despre un subiect mai vesel, sau plăcut, dar cum pe mai toate canalele media găsim mult conținut lipsit de subst...