Friday, March 21, 2014

Demachiant din 4 ingrediente

Una din retetele de produse realizate in casa incercata recent a fost una de demachiant pe baza de ulei de masline. E vorba de aceasta

Se folosesc doar 4 ingrediente pentru realizarea acestui demachiant si il pot numara printre preferatele mele.


Ce am folosit:

cam 250 ml ulei de masline
2 linguri glicerina vegetala
2 linguri de sampon pentru copii
cateva picaturi de ulei esential de eucalipt (optional)
2 linguri de apa purificata


Am mixat aceste ingrediente intr-un bol pana si-a schimbat textura (devine vascoasa, dar totusi suficient de lichida), apoi am pus rezultatul intr-un tub gol de demachiant.


Se foloseste in modul urmator: se pune o cantitate potrivita de demachiant pe un disc din bumbac, se curata fata cu el. Cu un alt disc de bumbac imbibat in apa se curata demachiantul de pe fata. Se poate spala direct fata cu el, apoi se limpezeste cu apa (din cauza uleiului demachiantul este foarte gras, deci trebuie clatita fata cu apa).

As putea zice ca e una din descoperirile mele cele mai de pret. Fata mea ramane foarte fina si hidratata, nu mai e nevoie sa folosesc crema dupa folosirea demachiantului. Are un miros fin, discret si placut, cum aveau candva produsele cosmetice. Eu am tenul mixt si de obicei, chiar la scurt timp dupa rutina de dimineata a demachierii, tenul meu devenea uleios in anumite zone. Acum ramane fin si curat multe ore dupa ce-l folosesc. Este spornic, o cantitate mica de produs curata intreaga fata.

Din cauza uleiului esential de eucalipt, care il face mentolat, se va evita folosirea in zona ochilor a demachiantului.

Abia astept sa se termine si sa fac o cantitate mai mare.

5 comments:

  1. Nice! Eu mai folosesc fond de ten, uneori, asa ca poate incerc sa fac si eu.. Ce zici, daca as pune cateva picaturi de ulei esential ar fi foc?

    ReplyDelete
  2. Paste cu bucurie! Hristos a inviat!

    ReplyDelete
  3. Adriana, nu are de ce sa fie... Eu-s inca foarte multumita de el, vreau sa-mi mai fac o tura.

    ReplyDelete
  4. Luiza, eu l-am tinut pe etajera. Nu stiu cat l-am tinut, dar la un moment dat incepuse sa miroasa un pic a ranced asa si l-am aruncat.

    ReplyDelete

Pericol de electrocutare!

Aș fi vrut să scriu pe blog despre un subiect mai vesel, sau plăcut, dar cum pe mai toate canalele media găsim mult conținut lipsit de subst...