Friday, October 7, 2016

Activităţi pentru copii: păun lucrat în tehnici mixte

Am multe postări şi gânduri care au rămas în draft în perioada aceasta, asta pentru că simt că ori nu am nimic de zis, ori că ce zic e prost... Aşa că scutur un pic praful pe aici cu o idee pe care am testat-o la Cerc săptămâna aceasta şi care e ieşită un pic din tiparul ultimelor postări.

Ideea nu e originală, am furat-o şi eu ca o profesionistă de la o colega din şcoală, care a lucrat-o cu piticii de la pregătitoare (da, piticii aceia a căror învăţătoare trebuia să fiu :).

Dar hai să trec la subiect.


Subiectul temei este un păun lucrat în tehnici mixte.


Tehnica folosită este mixed-media, adică tehnica mediilor mixte, în care foloseşti mai multe materiale. Noi am folosit frunze uscate, culori acrilice, carton ca suport papetar şi în mintea mea era să-l împodobim prin tehnica collage-ului şi cu bucăţele de hârtie, dar s-a legat să-l lucrăm aşa şi a ieşit ok.

Am făcut o schiţă deloc pretenţioasă în creion, m-am uitat un pic la nişte poze cu păuni reali. Dacă vă e greu să schiţaţi la liber conturul păunului, puteţi scoate la imprimantă un tipar. Nu vă pierdeţi în detalii. Păunul să aibe un piept scos înainte, un căpşor cu coroană, două picioruşe şi o coadă fandosită.


Pe coadă folosiţi frunzele uscate, pe care le veţi lipi cu un lipici bun. Pe restul zonelor folosiţi culori după bunul plac. Noi am folosit mult albastru, auriu şi accente de roşu, orange şi galben. Am dat câteva tuşe pe fundal de alb amestecat cu o culoare complementară albastrului: orange.

E uşor de lucrat şi rezultatul este spectaculos, deci spor la lucru!

1 comment:

Pericol de electrocutare!

Aș fi vrut să scriu pe blog despre un subiect mai vesel, sau plăcut, dar cum pe mai toate canalele media găsim mult conținut lipsit de subst...