Tuesday, November 1, 2016

Idei imunizare

În decursul existenţei acestui blog, m-a interesat mult subiectul preparatelor naturiste pentru întărirea organismului. Am făcut recomandări de produse folosite de mine cu succes, am testat nişte reţete homemade de preparate pentru a ne ajuta sănătatea, aşa cred că e de bun augur să le pun la un loc. Asta cu atât mai mult încât acum am mici probleme de sănătate care cred că s-ar rezolva dacă aş lucra un pic la întărirea organismului.

Ce am încercat până acum cu succes:
Cleo, autoarea blogului Iubesc oraşul meumi-a mai lăsat câteva idei într-un comentariu şi vreau să le trec şi pe acestea aici, spre ajutor:

"- mersul pe jos, zilnic. Copiii au o energie ce e musai de descărcat, de facut o pauză mintală între şcoală/casă etc. dar şi ajută la termoreglare şi adaptare la mediu, circulaţia sangvină etc.

- adormit devreme. Şi la temp. redusă. 18 gr e un afiş din cabientul dr.

- alimentele diverse. Şi de sezon. Ai scris multe. Cine nu are bani de citrice se completează cu cătina. Şi chestii crude. Nu mâncat mult la o masă! 
Pediatrul zicea că dacă nu reuşesc să gătesc la timp, atunci să fac în weekend şi porţionez, congelez, şi completez. Pediatrul e contra zahărului şi semipreparatelor din supermarket, deci evităm să trecem ...

- linişte în suflet şi în casă. E f. greu de discutat aici când avem un pachet întreg de traume ce le purtăm peste viaţă noi românii... cică unele le ducem şi peste generaţii...

- sport. Nu ne dăm seama ce important e sportul până când începem să îl facem şi să vedem rezultatul."

Cleo, mulţam fain pentru împărtăşire! Invit cu această ocazie şi restul cititorilor să ne mai sugereze ceva idei pentru întărirea imunităţii în această perioadă...

Sănătate!

Irina de la mare




4 comments:

  1. Eu merg de doua zile pe jos la scoala, si chiar asa e, o pauza mintala, un fel de meditatie, plus termoreglare.
    Mai iau vitamina C una pe zi, un Mg, si multe salate de morcovi, telina, lamaie.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Si eu ar trebui sa incep sa merg pe jos... am vrut azi, dar nu m-am simtit prea bine si m-am suit tot in masina...

      Multumesc de ponturi si de vizita!

      Delete
  2. Intr-una din postarile tale, vorbeai de 6000 de pasi. Am cam bulbucat ochii ce-i drept dar am zis ca probabil nu e exagerat.
    Am inceput luna asta cu pasii. Nu ajung chiar la 6000 dar undeva mai mult de 4000.Uau si sunt foarte incantata.:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma bucur ca ai inceput sa mergi pe jos! Se fac usor 6000 de pasi. Eu am bulbucat ochii cand am vazut la altcineva 10.000 pasi ca target :))

      Delete

Pericol de electrocutare!

Aș fi vrut să scriu pe blog despre un subiect mai vesel, sau plăcut, dar cum pe mai toate canalele media găsim mult conținut lipsit de subst...