Monday, June 27, 2016

Podoabele din lână de la De Dimineață

Cum vă spuneam sâmbătă, azi deschid o nouă categorie pe acest blog numită antreprenoriat. Poate termenul sună mare și pompos, însă ceea ce vreau eu să fac e să cunoaștem oameni care au îndrăznit să facă și altceva pe lângă programul de lucru anost de la birou, oameni care au îndrăznit să-și urmeze pasiunea și să înmulțească talanții dăruiți de Dumnzeu. Încep această serie de postări cu draga mea Diana.

Pe Diana am cunoscut-o prin intermediul acestui blog. Mi-a lăsat o dată un comentariu la o postare, eu m-am dus pe blogul ei și restul e istorie. Având cam aceleași preocupări, cred că legătura s-a creat firesc între noi. Nu am apucat să ne cunoaștem și față către față încă, dar undeva în viitorul apropiat se va întampla și acest lucru.

Diana face podoabe din lână cu mare drag și talent. Cercei, broșe, coliere... toate lânoase și brodate meșteșugit cu fire colorate. Ele pot fi admirate și achizițonate de aici.

Până la sfârșitul lunii IULIE, cititorii blogului meu pot beneficia de un discount de 20% din prețul podoabelor din magazinul Dianei. Tot ce trebuie să faceți e să interoduceți codul de discount în comanda voastră. Codul este DELAMARE20%OFF

Dar să o cunoaștem un pic pe Diana și ce face ea.


Cum a început povestea podoabelor DeDimineață?

Povestea a început într-o zi de iunie ca acum, era început de vară şi final de job. Atunci era încă în faza de euglenă, credeam că îmi dau demisia de la birou şi voi trăi din croşetat de fulare croşetate. În timp fularele s-au transformat în plăsuţe şi apoi plăsuţele s-au transformat în biluţe de lână brodate. Era greu, banii veneau puţiiiini, nici nu ştiu din ce-am trăit în primele luni de handmade... cred că din orez/cartofi/orez/cartofi şi mult entuziasm :-)) 

Aşa a început. Din frustrarea unui job şi din credinţa plăpândă din suflet că eu trebuie să o iau pe calea "artistică" şi "creativă".


Ce te inspiră în procesul tău de lucru?

Mă inspiră combinaţiile de culori perfecte, tapiţeriile şi evident, marea sursă a meşteşugarilor: naturrra! 

De ce podoabe din lână? Ai opta și pentru alte materiale și dacă da, care anume?

Lâna vibrează şi e cea mai faină ! E caldă, maleabilă, organică, imperfectă - seamănă cu mine! Dacă se va schimba ceva în structura mea, atunci e probabil să schimb şi materialul de lucru, ca o reflexie.




Creația podoabelor e singura ta activitate? Cu ce te mai ocupi în rest? 

În rest mai desenez portrete pentru revista Arthos (www.arthos.ro), încerc să devin o gospodină decentă şi o mamă cu toate oile acasă. 


Ce program de lucru ai/cum lucrezi? (Ore preferate, locație, atmosferă, trucuri care te inspiră să lucrezi mai cu sârg)

Lucrez, oriunde, oricând şi oricum. Pot să îmi iau biluţele cu mine şi aţele preferate, să stau la o poveste cu o prietenă şi mâinile să-mi coase dorul. 



Ce sfat ai da celor care isi doresc sa se apuce de o activitate creativa dar nu au curaj?

Cum zicea şi Led Zeppelin în "Stairway to Heaven": Yes, there are two paths you can go by, but in the long run there's still time to change the road you're on. Nu ai nimic de pierdut. Dacă merge - super! Dacă nu merge - te întorci de unde ai plecat - cu bucuria de a fi încercat! Mare lucru! Grozav!

Blogul Dianei poate fi găsit aici: https://www.breslo.ro/de.dimineata ,

iar magazinul ei online aici http://dedimineata.blogspot.ro/:





Saturday, June 25, 2016

Noutăţi

Ştiu că poate am "intoxicat" nepermis de mult spaţiul acesta cu gândurile mele sumbre, dar n-au fost decât o reflexie a unei realităţi de zi cu zi :). Cu toate astea, nu vreau să rămână nimic aşa nici outside, nici inside. Astăzi vreau să anunţ aici public pe blog câteva lucruri faine.

1. Voi începe o nouă categorie pe blog, categorie la care am visat de când am deschis blogul: antreprenoriat. Poate că a fost nevoie de timp şi de 3 ani de muncă propriu-zisă în câmpul muncii ca să înţeleg şi eu ce vreau de la un posibil job pe cont propriu, să capăt suficient curaj şi o d"voce" să abordez tinerii antreprenori (şi simt că scrisul pe blog mi-a dat această "voce", acest curaj de a aborda oameni străini într-un fel sau altul). Deja am un răspuns din partea Dianei de la De Dimineaţăs şi mai aştept un răspuns al unei tinere care face bijuterii din argint :).

2. Un alt plan ce îl am de ceva vreme este să fac o secţiune, sau poate doar o postare simplă cu recomandări. Vreau să recomand şi altora ceea ce e bun în materie de servicii şi bunuri în Constanţa. Printre altele, vreau să recomand chiar şi spălătoria unde duc eu maşina la spălat în Constanţa, din dorinţa de a vă sfătui să folosim lucrurile făcute bine şi cu bun simţ.

3. Circulă acum pe internet nişte materiale despre nişte japonezi care trăiesc simplist. Foarte simplist. Văzând acele imagini am simţit efectiv cum casa mea e PLINĂ cu obiecte care nu-mi sunt imediat şi urgent necesare... Ştiţi că am început periplul simplificării vieţii tot odată cu zămislirea acestui blog, dar încă sunt tributară unei societăţi de consum. Însă acum, pentru că simt cum timp preţios din viaţă îmi este ocupat făcând curat, sortând şi căutând diverse, vreau să intru la un detox serios pe toate planurile.

Poate o să pară ciudat, dar ieri la predică părintele meu duhovnic a zis o vorbă care a avut ecou pe mai multe planuri în mine. A zis că teolog nu e cel ce citeşte, ci cel ce vorbeşte în inima lui cu Dumnezeu. Cum sunt o persoană vizuală şi cu o imaginaţie foarte bogată, am şi văzut cum stăm şi tocăm sute de cărţi în încercarea de a-L găsi pe Dumnezeu din afară cu dorinţa spre dinăuntru. Şi cam aşa e cu tot, ne înconjurăm nu numai cu informaţie, ci şi cu obiecte şi materiale în afară, sperând să umplem ceva înlăuntrul nostru, când de fapt e invers.

Deci, ţineţi pe aproape! Luni public materialul pe care l-am lucrat împreună cu prietena mea din diagonala ţării, Diana de la De Dimineaţă, iar despre restul voi scrie probabil tot săptămâna viitoare.

Gânduri bune de la malul mării!

Pericol de electrocutare!

Aș fi vrut să scriu pe blog despre un subiect mai vesel, sau plăcut, dar cum pe mai toate canalele media găsim mult conținut lipsit de subst...