Tuesday, July 25, 2017

Decalogul economisirii

Am găsit un flyer la o bancă cu câteva idei care mi s-au părut simpatice şi demne de luat în seamă.10 reguli pentru a-ţi face un obicei din a economisi

1. Ia micul dejun. Îţi iei energie pentru întreaga zi şi mănânci mai puţin în rest.


2. Invită-ţi prietenii acasă, în loc să ieşiti în oraş. Prepară ceva de mâncare şi începeţi un board game. Distracţie cu cheltuieli minime.

3. Păstrează-ţi mâinile curate. Mai multă sănătate, mai puţini bani cheltuiţi la doctor. Atât de simplu.

4. Mută-ţi conturile bancare la o instituţie care să te respecte. O bancă la care taxele şi comisioanele sunt transparente şi corecte.

5. Lasă-te de obiceiurile scumpe şi nesănătoare. Fă un calcul să vezi câţi bani ai avea în plus doar dacă nu ai mai fuma, de exemplu.

6. Bea mai multă apă. Un pahar de apă înainte de masă ajută şi la digestie, şi îţi reduce şi apetitul.

7. Nu merge la cumpărături atunci când eşti supărat. Eşti predispus să-ţi iei lucruri care nu sunt necesare.

8. Respectă cu sfinţenie regula celor 10 secunde. Înainte să pui ceva în coş, aşteaptă 10 secunde. S-ar putea să te răzgândeşti.

9. Înscrie-te la orice program de loializare. Te bucuri de reduceri de fiecare dată când faci cumpărături, iar reducerile cresc cu cât cumperi mai mult.

10. Nu renunţa nici o secundă. Fără motivaţie? Adu-ţi aminte de visurile pe care vrei să ţi le îndeplineşti.


3 comments:

  1. Bune, multumim! Referitor la motivatie, am gasit aici ceva simpatic si usor de facut http://www.inoza.ro/exista-motivatie-poti-obtine-vrei-fara/

    Zile senine!

    ReplyDelete
  2. Faine ideile! Multumesc!

    Anca

    ReplyDelete

Acum...24.06.2019

Experimentez... ...scrisul pe blog de pe telefon :)). Am laptopul virusat, iar la job e imposibil să te mai concentrezi pe orice din...