Wednesday, December 6, 2017

Despre rutină şi obiceiuri


Mă gândesc că şlefuirea voinţei este, în definitiv, suma unor mici decizii şi obiceiuri pe care le-ai făcut în mod repetat până ţi-au intrat în obişnuinţă. Unele obiceiuri le avem deja implementate în viaţa noastră şi le numim ritualuri. Aşadar, de ce nu am integra în viaţa noastră, în rutina noastră şi ceva ce e mai greu de făcut, cu care încă nu suntem obşinuiţi, dar care e spre folosul nostru? Făcut mişcare, băut apă, mâncat mai sănătos, făcut plimbări pe jos, lecturat informaţii care ne-ar folosi în domeniul nostru de activitate, făcut o acţiune pozitivă, bună, care ar aduce un plus vieţii noastre, sau vieţii altcuiva?

De ce n-am transforma în rutină lucrurile care, pe termen lung, ne-ar face să fim cine speram să fim cândva, sau cine sperăm să fim în viitor, dar credem că suntem prea leneşi, prea lipsiţi de voinţă, prea slabi, prea...ca să ne atingem potenţialul?

Toţi aceşti ani, cu suişurile şi coborâşurile de rigoare, m-au învăţat că lucrurile mici, adunate, fac o diferenţă. Că nu vei putea muta un munte, ACUM. Că nu vei putea fi mai organizat, ACUM. Că nu vei deveni omul la care visezi, ACUM. Totul necesită timp, organizare, un dram de ambiţie, mai puţină "analiză pe text" cum spun eu, şi mai multă acţiune.

Acestea fiind spuse, voi începe un test, un joc. Voi începe să fac diferite lucruri FOARTE mici, FOARTE banale şi rudimentare, având în vedere o viziune mai amplă, mai bogată. Vreau să ating lucruri mari, făcând lucruri mici, dar multe. Le voi face cel puţin 21 de zile, cum zice la carte că e necesar ca să implementezi un obicei nou, să devină rutină o acţiune în mintea ta, să se creeze noi reţele neuronale...

Vă las un pic în suspans, nu voi spune ce ANUME voi face, momentan, dar la momentul potrivit voi dezvălui acest "mister".

Până atunci, paşi mici, viziune mare.

Zile şi gânduri bune!

4 comments:

  1. Totul e bine, cand se termina cu bine! Ma bucur pentru faptul ca ai inteles si sper ca asta sa-ti aduca ceva mai multa liniste si rabdare! Pasii mici nu sunt chiar atat de mici, iar fara ei nu se poate! ;) Te imbratisez!

    ReplyDelete
  2. Bafta! Sa reusesti ce ti-ai puns in gand :)

    ReplyDelete
  3. Sarbatori fericite,Irina!Ce mai faci?

    ReplyDelete

Acum...15.07.19

Experimentez... ...tot ce ascunzi, iese la iveală mai devreme sau mai târziu, deseori în cele mai nepotrivite momente ale vieţii ta...