Monday, January 1, 2018

Ce am reuşit să fac din ce mi-am propus în 2017?

Pe 31 decembrie 2016 scriam rândurile de aici, despre ce obiective am în anul 2017. Ce am reuşit să fac din ele? Păi să le iau pe rând.


Foto de Brigitte Tohm pe Unsplash

1. Să mănânc mai sănătos şi să fac mai multă mişcare.

La vremea când scriam acele rânduri, sărisem cu kg de cifra 70 şi purtam mărimea 44 deja. Vedeam atunci cum din acel punct şi până la 80 kg şi mărimea 46-48 la haine mai era o distanţă foarte mică. Nu mi-am pus obiective neraliste şi am reuşit să mă apropii cât de cât de ceea ce-mi doream. Acum am 68 de kg şi ieri mi-am cumpărat o rochie S şi o alta mărimea 36. În octombrie am putut purta la o nuntă o fustă 38 şi o bluză tot S.

Însă nu asta e important, cifrele şi mărimea la haine, ci ceea ce faci în mintea ta. În ceea ce mă priveşte, am observat care e momentul când mă satur şi când mănânc mult peste ceea ce am nevoie de fapt. Am observat că mâncam foarte multă pâine, doar din obişnuinţă. Am identificat nişte obişnuinţe pe care le-am eliminat uşor, fără să mă autoflagelez. Nu mai cumpăr mâncar în exces, nu mai gătesc cât pentru un batalion, ci cât aş mânca o zi, două... şi tot aşa.

Foarte important la acest capitol a fost şi faptul că mi-am achiziţionat această bicicletă, am fost din aprilie până în decembrie la cursul de dans, cel puţin o dată pe săptămână, iar pe final de an mi-am făcut un abonament de 3 luni la sală. Un abonament constisitor, ca să pot plânge când nu mă duc acolo din lene sau varii motive neîntemeiate.

2. Voi aborda două dorinţe din my bucket list.

Una a fost să mă înscriu la un curs de dansuri. Am oscilat între dansuri latino şi dansuri greceşti. M-am dus la al doilea. A fost o experienţă frumoasă, însă care mi-a adus şi foarte multă suferinţă. Din acest motiv am zis că din ianuarie nu voi mai merge aici. A doua dorinţă era să mă înscriu la înot. E ceva ce îmi produce un stres numai când mă gândesc.

3. Să finalizez cursul de fotografie.

Am vrut, am vorbit, se putea, am renunţat. E ceva ce va rămâne asa, nefinalizat, sau cine ştie?

4. Să călătoresc.

În afară de ce am scris aici, nu a mai avut loc nimic anul acesta, nici o ieşire. Ruşiniiiicăăăăă!

5. Să fiu mai deschisă propunerilor de a ieşi, de a cunoaşte oameni noi, de a experimenta lucruri noi.

Am ieşit cel puţin o dată pe lună anul acesta, iar dacă e să ies la fel de mult şi în 2018, am să o fac altcumva decât cu acelaşi grup de persoane, îmi doresc să cunosc oameni noi, oameni şi din alte grupuri şi cu alt statut (din toate punctele de vedere).

6. Să creez mai mult

Nu am creat mai mult, însă mi-am pus mintea mai mult la contribuţie spre a veni cu idei creative fie pentru ateliere, fie pentru orele de la clasă.

7. Vreau să fiu mai mult cu ai mei

Am fost foarte mult cu ei, dar cumva altfel. M-am văzut când şi cât a trebuit.

8. Vreau să mă îmbrac mai frumos şi să mă aranjez mai mult (păr, faţă).

Aici a fost cel mai mare avânt şi cea mai mare schimbare. Am ajuns în punctul în care nu pot ieşi oricum din casă, nici măcar dacă mă duc să cumpăr o pâine.

9. Să citesc 3 cărţi în limba engleză.

Am citit doar una, însă am vorbit mai mult în engleză. Din seria: unde dai şi unde crapă.

Voi ce aţi făcut din obiectivele pentru anul 2017? Ce plănuiţi pentru 2018?


10 comments:

 1. La mulți ani, Irina! Sănătate și toate cele bune în 2018!

  ReplyDelete
 2. La multi ani! Si sper ca anul acesta accepti si invitatia mea la un suc. Sa ai un an plin cu bucurii! O seara frumoasă! Ionela

  ReplyDelete
 3. La multi ani, Irina!
  Anul 2017 (dar şi 2016 într-o bună parte) m-a învăţat două lecţii importante:
  - să nu mai încerc să forţez lucrurile să se întâmple
  ŞI
  - să nu mai vorbesc despre lucrurile care nu s-au întâmplat încă.

  Dorinţele mele sunt foarte simple şi în mare parte ţin mai mult de suflet.
  Dar sunt "lucruri ce nu s-au întâmplat încă" şi de aceea aş vrea să le păstrez în taină (deşi deja am calcat puţin "pe de lături"), nu din superstiţie, ci pentru că am observat că felului meu de a fi i se potriveşte mult mai bine acest mod de a acţiona. Dacă vorbesc, eu rămân doar cu vorbitul. Pe lângă acele dorinţe simple mai am şi o frică, un blocaj peste care aş vrea să fac bine să trec odată (mai ales că e legat de un sfat ce revine periodic în viaţa mea de la cei din jur, începând de la familie, prieteni, colegi, şi, după cum ştiu de la Părintele Paisie Olaru, "sfatul mai multora este sfatul lui Dumnezeu")
  Sper să nu te supăr cumva că am fost aşa, misterioasă :)).

  Îţi doresc să ai un 2018 liniştit, suprinzător (în lucruri bune!) şi să fii sănătoasă!
  Să punem zilnic început bun, chiar dacă în ziua precedentă am fost varză.
  Fiecare zi, un nou început.

  Te pup,
  Maria

  PS: îmi place noul aspect al blogului

  ReplyDelete
  Replies
  1. Buna, Maria si la multi ani!

   Da, asta e o concluzie amara si de a mea, sa nu mai vorbesc despre ce vreau sa fac, nici macar despre lucrurile marunte si nici macar apropiatilor. Anul trecut, din dorinta de a ma apropia de niste persoane din familie, le spuneam vrute si nevrute, ce vreau sa fac, ce planuri am, ce dorinte, sau cum m-am apucat de unele lucruri...ca pe parcurs sa vad ca efectiv nu se leaga, nu inainteaza... Am tras o lectie de aici asa ca anul acesta vreau sa fac, sa testez si abia dupa sa zic ce am facut...sau sa nu mai zic deloc... :) Oricum nu intereseaza pe nimeni ce a facut altul, sau daca intereseaza e doar dintr-o curiozitate de tipul "capra vecinului" sau ca subiect de discutie cu altii despre ce a facut "X" si "Y".

   Numai bine!

   Delete
 4. Eu cred ca intotdeauna crapa altfel si in alta parte decat iti doresti, dar asta nu inseamna ca a fost un an pierdut. Sunt sigura ca fiecare an adauga ceva in experienta noastra de viata. La mine e lege chestia cu crapatul aiurea, nu-mi fac probleme pentru planurile ratate. Iti doresc sa mergi cu seninatate inainte. Am constatat ca de ce te agiti mai putin, de-aia sunt sanse mai mari sa-ti iasa un lucru. Sa ai un an plin de experiente placute, surprinzatoare si sa nu te plictisesti niciodata.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Multumesc la fel! Nu pot zice ca m-am agitat extrem de tare, le-am luat cum au venit, nu sa ajung frustrata si furioasa la final de an.

   Delete

Acum...15.07.19

Experimentez... ...tot ce ascunzi, iese la iveală mai devreme sau mai târziu, deseori în cele mai nepotrivite momente ale vieţii ta...