Tuesday, February 6, 2018

Ce aplicaţii folosesc pe telefon

Citind rândurile Andreei de aici, m-am gândit să scriu şi eu pe blog ce aplicaţii folosesc. Ele nu-s foarte multe, dar m-au ajutat extrem de mult până acum.


Photo by Rami Al-zayat on Unsplash

MyEnel - este o aplicaţie pentru cei care sunt racordaţi la societatea de furnizare a energiei electrice Enel. Aici găsesc facturile pe care le am de achitat, ce plăţi am efectuat, ce oferte au ei şi tot aici dau şi indexul.

Bringo - o aplicaţie găsită recent, care mi se pare ULTRA FOLOSITOARE. Este un serviciu cu care poţi face cumpărături online ce îţi sunt aduse la uşă. Aplicaţia se foloseşte pentru cumpărăturile uzuale, când nu ai timp să mergi la supermarket să faci piaţa. Este simplu de utilizat, trebuie să îţi faci un cont în care îţi treci numele, adresa şi un număr de telefon, apoi selectezi supermarketul din care vrei sa faci piaţa (pentru zona mea apare doar Carrefour-ul mare şi un Carrefour Market din zonă) şi apoi începi să cauţi produsele şi să le pui în coş. Un curier preia comanda ta, ţi-o pregăteşte şi ţi-o aduce acasă. Curierul e în directă legătură cu tine, îţi zice ce produse sunt sau nu disponibile, te întreabă dacă mai vrei ceva, te anunţă când e gata comanda şi când a plecat spre tine. În ceea ce mă priveşte, mi se pare extrem de utilă, pentru că mie îmi place să fac piaţa ţintit, adică să plănuiesc ce iau şi doar acele lucruri să le iau, mă scapă de căratul sacoşilor până la maşină şi de la maşină în casă, nu mai ajung în impasul "nu mă simt bine azi, cine mă ajută totuşi cu piaţa", cum a fost recent, iar cei 20 de lei, cât costă transportul, oricum i-aş fi cheltuit pe benzină la maşină.

Calendar creştin-ortodox - e ca un calendar din acela de perete, doar că e în telefon. Vezi când sunt sărbători, când e post, are şi un sinaxar pentru cei mai râvnitori în a citi aşa ceva... 

Genius Scan - e o aplicaţie care face poză şi apoi îţi converteşte documentul în unul asemănător cu ce iese când scanezi. E folositor când ai de trimis ceva, undeva şi nu ai scanner la îndemână.

myTunner Free - o aplicaţie în care găseşti diferite posturi de radio locale, naţionale şi internaţionale. Când fac curat sau mâncare şi nu vreau să stau cu laptopul deschis, ascult prin această aplicaţie un post de radio, de obicei VibeFm.

Shazam - o altă aplicaţie care îmi place e aceasta. Shazam recunoaşte piese sau fragmente de melodii şi-ţi spune cine o cântă şi cum se numeşte. Mie îmi place mult, pentru că iubesc mult muzica şi uneori aud ceva nou la radio, sau cine ştie pe unde şi poate aş vrea să mai ascult piesa aceea, dar nu ştiu cine o cântă.

YahooMail, Pinterest, Youtube - nu necesită descriere, dar le folosesc şi pe acestea des.

Calendarul Menstruaţiei - deşi mi-am promis că pe blog nu voi scrie NICIODATĂ despre aspecte din acestea ce ţin de intimitate, mă gândesc că poate fi cuiva de folos această aplicaţie, mai ales că nu ştiu multe persoane de ea. Calendarul acesta mi se pare foarte util, cel puţin mie mi-a fost, din mai multe motive. În primul rând nu stai să calculezi ca să vezi luna viitoare când ai perioada lunară, ci te anuntă calendarul - vezi că perioada vine în 2 zile, o zi etc. Apoi mi s-a părut foarte util să asociez nişte stări emoţionale cu perioade din ciclul menstrual. Hiperemotivitatea, stările de agitaţie, nu le-am mai pus în seama unor probleme de personalitate, ci a unor hormoni din corp care îşi fac şi ei treaba cum ştiu mai bine. Nu m-am mai isterizat când am văzut că la cântar am luat iar 1-2 kg, ci mi-am dat seama că e tot ceva fiziologic. M-a ajutat să înţeleg că suntem un tot unitar, că organismul e un tot, şi că sistemul endocrin are mare înrâurire asupra psihicului şi fizicului nostru... Dacă veţi căuta aplicaţia aceasta, cea de care vorbesc eu are ca simbol o carte roz cu o floare în mijloc.

M-aş bucura să-mi spuneţi ce aplicaţii folosiţi şi voi, poate găsesc ceva folositor şi pentru mine.

Cu prietenie,

Irina

8 comments:

 1. O sa descarc si eu Bringo, stiam de ea, dar uitasem. Multumesc pentru inspiratie! Si pentru ca ma citesti :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Cu drag! Te am in lista de bloguri pe care le urmaresc, dar la mine e mai greu cu comentariile, adica sa dau semne de viata si pe blogul altora. Te pup!

   Delete
 2. Am incercat candva sa imi pun si eu un calendar din ala al menstruatiei, si cand sa instalez imi cerea access la albumul foto, la date personale, etc. Oricate am incercat, toate erau asa. Am renuntat. Am doar aplicatiile de mail si FB, maps, vreme, dar ma simt atacata si urmarita si de ele, ca stiu ca au access like toate. Horror.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Telefoanele smart, chiar si fara date mobile, chiar si FARA SIM in el, inregistreaza orice miscare pe care o faci, am vazut recent un filmulet si m-am ingrozit. Cu toate astea, ma gandesc uneori daca chiar foloseste cuiva sa stie ceea ce fac, adica am luat in calcul faptul ca si eu sunt monitorizata... Duc o viata atat de monotona, ca nu stiu ce pericol as putea reprezenta pentru stat (ca banuiesc ca asta e scuza pentru care suntem urmariti). Dar iti inteleg ingrijorarea. Eu mi-am asumat aceste riscuri folosind si internetul si aplicatiile, nu ma vad fara ele intr-un viitor apropiat, desi m-am tot gandit. Pupici, Grati! :*

   Delete
  2. Da...sotul meu a renuntat, are in tel cu butoane. Vreau si eu...Am auzit povesti horror cu baze de date cu poze cu copii pt pedofili, is ingrozita. As vrea sa imi limitez prezenta pe net...

   Delete

Acum...24.06.2019

Experimentez... ...scrisul pe blog de pe telefon :)). Am laptopul virusat, iar la job e imposibil să te mai concentrezi pe orice din...