Wednesday, February 28, 2018

Masca hrănitoare pentru păr și scalp

Îmi fac des tratamente naturiste pentru păr, chiar dacă folosesc și produse cosmetice din comerț. Deși nu am ținut evidența până acum a amestecurilor folosite pentru aceste tratamente, m-am gândit să scriu despre cel mai recent tratament pentru păr:

-un ou, o lingură ulei de ricin, o lingură de glicerină vegetală, o lingură ulei de măsline, două linguri de suc de aloe vera și o lingura de henna de calitate bună.


Folosirea unor astfel de tratamente pentru păr ajută enorm. Pe lângă faptul că hrănește foarte bine firul de păr și scalpul, face părul mai ușor de aranjat, previne căderea lui, îl face strălucitor și fin, iar efectele parcă țin mai mult decât dacă ai folosi o mască de tratament luată din comerț. Deși folosesc des și tot felul de aparate de aranjat părul (perie rotativă, placă, ondulator, uscător), de fiecare dată când am mers să mă tund mi s-a spus că am un păr foarte bine îngrijit, deși, în mod normal, utilizarea constantă a aparatelor de aranjat/uscat părul, ar usca foarte tare firul de păr și i-ar da un aspect per total deterioriat.

Masca aceasta poate fi ținută între minim 1h și maxim câte ore doriți, cu mențiunea că, cu cât se stă mai mult, cu atât părul va deveni mai roșu de la henna. Pentru a da masca jos, folosiți apă călduță, apa fierbinte va ”găti” oul și veți rămâne cu fâșii de ou prin păr, deci atenţie. După ce îndepărtaţi masca cu apă călduţă, șamponați normal părul.

Voi vă îngrijiți părul într-un mod anume?

Irina

8 comments:

  1. Eu folosesc şamponul natural de la Jovis, de care sunt absolut îndrăgostită. Este muuult mai eficient decât orice alt şampon, din comerţ, doar că uneori este mai dificil de folosit, fiind în formă solidă. După şamponare, clătesc mereu cu apă cu oţet de mere, care face părul mai moale şi mătăsos. Eu sunt mulţumită de această formulă, momentan. Înainte, mai foloseam unt de shea sau ulei de cocos, care mi-au plăcut mult, pentru păr.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Am incercat odata si eu un sampon solid, imi lasa parul foarte imbacsit, am revenit la sampon. La capitolul sampon alternez naturistele cu unul Garnier de care nu ma pot desparti, ii prieste maximul parului meu cu el.

      Delete
  2. Eu fac un mix de uleiuri: masline, ricin, migdale, vit a.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cica si uleiul de neem e foarte util pentru par, dar eu stiu ca uleiul de neem miroase tare urat...

      Delete
  3. ,,Chiar de-i mic, neinsemnat,

    Si de snur sta agatat,

    El vesteste-n toata tara

    Ca soseste primavara

    Martie e, asadar

    Prima luna-n calendar

    Care-anunta toata tara

    C-a sosit iar primavara!

    Si din prima zi, se stie,

    E-un motiv de bucurie:

    Martisoarele apar

    - Mici minuni aduse-n dar.

    Prinse-n snurul impletit

    Sunt gata de oferit.

    Bucurie si noroc

    Aduc tuturor, pe loc,,


    O primavara minunata!

    ReplyDelete
  4. ulei de cocos (imi masez pielea capului). Nu am folosit mix-uri din astea de multi ani (si nici atunci nu punteam multe ingrediente). E drept ca in afara de decolorat, nu ii fac altceva (nici feon, nici ondulator, etc)

    Iti urez o primavara frumoasa!!

    ReplyDelete

Pericol de electrocutare!

Aș fi vrut să scriu pe blog despre un subiect mai vesel, sau plăcut, dar cum pe mai toate canalele media găsim mult conținut lipsit de subst...