Monday, February 19, 2018

"N-ai cu cine şi n-ai pentru cine"

"N-ai cu cine şi n-ai pentru cine" sunt nişte vorbe ale unui mare om din România. Nu am sa zic cine le-a zis, nici cine mi-a reprodus cuvintele astea, nici in ce context. Însă sunt vorbe care-mi răsună în cap de fiecare dată când văd câte ceva care mă lasă fără alte cuvinte şi fără alte explicaţii.Fac cumpărături des de la un magazin de prin preajma casei, care are o parcare, iar în parcare sunt vreo 2-3 copăcei. Azi, când am iesit cu maşina din parcare, am trecut mai aproape de unul din aceşti copaci, ca să observ în toată spelndoarea cum printre crengile lui erau îndesate tot felul de gunoaie mototolite, pungi din acelea de hârtie în care se vinde pâinea şi altele. De ce? De ce? DE CE?

Trăim într-o societate absurdă, nu se mai ţine cont de omul de rând, de cei care populează această ţară. Iubesc România cu toată fiinţa mea, sunt omul care plânge când aude imnul naţional, dar simt că cercul lucrurilor pentru care merită să mai speri în ţara asta se strânge şi se tot strânge. 

Vreau să fiu mai optimistă, să ies din bula mea şi să cred iar cu toată fiinţa în schimbare. Dar ea nu mai apare, nu mai apare nici la scară mică, în fiinţa mea, în locurile în care mă învârt, fie ele familiale, fie de lucru, dar nici la nivel de oraş, de judeţ, de ţară.

Am tot zis că voi ieşi din bula mea ca să văd şi altceva, ca să-mi mai înnoiesc un pic percepţiile, cum a fost plecarea la Timişoara, despre care am scris aici şi care m-a adus acasă cu un suflu nou, cu speranţe noi, după ce am văzut oameni frumoşi şi lucruri frumoase făcute aici, în România...

...

Nu ştiu ce să mai scriu, însă ceea ce am scris mai sus e ceva ce îmi aduce lacrimi în ochi, mie, celei care reuşeşte de minune să-şi disimuleze sensibilitatea şi/sau s-o înăbuşe în moduri foarte ferme.

Irina

P.S. Faptul că mă tot plimba pe o serie de bloguri româneşti, care îmi încântă privirea şi-mi stimuleză inteligenţa, e unul din lucrurile care mă fac să combat ideea că "nu am cu cine şi nu am pentru cine".

No comments:

Post a Comment

Acum...24.06.2019

Experimentez... ...scrisul pe blog de pe telefon :)). Am laptopul virusat, iar la job e imposibil să te mai concentrezi pe orice din...