Wednesday, March 7, 2018

Ce rutină de machiaj am?

De ceva vreme am început să acord o tot mai mare atenţie modului în care mă prezint în lume. Cred că mereu m-a interesat acest aspect, dar fie nu am ştiut ce şi cum să fac, fie am fost prea delăsătoare, fie nu am ştiu să investesc într-un minim de haine care să mă avantajeze şi un minim de produse cosmetice care să îmi pună în evidenţă trăsăturile. În fine, scurtând un pic povestea, am început să folosesc câteva produse cosmetice pe care le aplic înainte de a pleca la munca. Procesul a devenit deja o rutină care îmi ia extrem de puţin timp.În primul rând îmi spăl faţa. Îmi place ca dimineaţa să-mi spăl faţa cu apă şi săpun, iar seara să folosesc demachiant. Nu-mi place să folosesc demachiantul dimineaţa, pentru că n-am senzaţia aceea de prospeţime ca după ce mă spăl. Deci mă spăl pe dinţi, apoi pe faţă cu apă şi săpun, apoi folosesc o cremă hidratantă.

Apoi folosesc un fond de ten, momentan alternez între două, unul de la Oriflame din gama Giordani, care este o nuanţă foarte deschisă, potrivită pentru perioada asta din an, dar nu la vară, când pielea se mai colorează de la soare, şi încă un fond de ten de la Max Factor, care îşi adaptează nuanţa după nuanţa tenului şi pe care intenţionez să-l cumpăr iar.

Apoi folosesc un anticearcăn, am unul lichid foarte slab calitativ, care se adună, de la Oriflame şi unul tip baton, foarte ok, de la Yves Rocher. Ideea e că le folosesc, pe rând, pe ambele. Am hotărât că voi lua ceva nou doar când se consumă sau iese din termenul de garanţie. Aplic treaba asta şi la haine, voi purta ce am până se uzează, apoi voi lua ceva nou. Încerc să combat consumerismul inutil...Dar să revin la rutina de make-up.

Pentru ochi, când mă grăbesc, folosesc un pic de liner, am un creion de ochi tip cariocă, de la Avon, puţin fard peste, ca să reziste şi rimel. Când şi când folosesc şi un creion pentru sprâncene şi mai des un rimel incolor special pentru sprâncene, care le hidratează şi le dă o formă care ţine peste zi, pentru că are şi ceară naturală în compoziţie. Când am mai mult timp, folosesc fard de ploape. Am mers mult pe un maro mat pe care îl aveam într-o trusă mai veche de la Estee Lauder şi un bej deschis sidefat pentru colţurile interioare ale ochilor, din aceeaşi trusă.

Pentru buze foloseam un balsam colorat, sau un ruj. Acum văd că e mai de efect dacă folosesc şi un contur de buze şi o bază care ţine culoarea pe buze un pic mai mult. Baza aceasta e pe bază de unt de shea şi e achiziţionată tot de la Oriflame.

Pentru a contura un pic faţa şi a da un strop de culoare unui ten care este foaaaaaaarte palid mai mereu, chiar şi cu fondul de ten, aplic un pic de pudră  (blush) pe obraji, iar când sunt chiar vrednică, şi o pudră simplă peste toată faţa, aceasta ajută la absorbţia sebumului (eu am tenul mixt).

Ta-daaaaaaa!

Un strop şi de parfum şi am plecat la muncăăăă!

3 comments:

  1. Iooi! Pai iti trebuie ceva timp si energie pt asta, pe care eu, una, la 5.30 dimineata, nu le am. :-)) Plus ca, da, mi.ar placea sa.mi pot aranja putin parul, cu ondulatorul, dar la ora aia as trezi toata casa. :-)) Uneori parca imi pare rau ca nu am mai mult timp pt mine si aspectul meu, dar, asta e situatia si prea curand nu se va schimba...

    ReplyDelete
  2. Nu dureaza mult, 10 minute cam asa machiajul si 15 aranjatul parului. Peria rotativa face zgomot ca are si uscator de par incorporat, dar un ondulator simplu ar trebui sa fie silentios.

    ReplyDelete
  3. Bună, recomand cu drag fondul de ten Derma Blend de la Vichy. Are o putere de acoperire foarte bună și face tenul impecabil. Mihaela

    ReplyDelete

Acum...24.06.2019

Experimentez... ...scrisul pe blog de pe telefon :)). Am laptopul virusat, iar la job e imposibil să te mai concentrezi pe orice din...