Tuesday, April 3, 2018

3 la 33

Trec printr-o perioadă de mari clocotiri lăuntrice. Cele trei înțelegeri profunde, interioare, care redirecționează întreaga perspectivă asupra vieții mele sunt următoarele:1. greutatea. E posibil și sunt șanse mari să nu fiu slabă niciodată. Slabă în sensul de ”trend„-ul actual, să fii cât mai skinny, adică să ai 50 de kg la 1.70 cm, cum am văzut că au unele femei sau fete. Îmi place mult să mănânc, sunt leneșă când vine vorba de mișcare și mă obosește teribil să ”par” ceea ce nu sunt, gen sportivă, gen ”ador să mănânc morcovi”, când eu de fapt ador să mănânc pizza etc.

2. anxietatea. Sufăr de anxietate din copilărie. Eu am fost mereu un copil fricos. Cu timpul lucrurile s-au agravat, ori s-au ameliorat, dar mereu a fost un ceva de fond care nu m-a lăsat niciodată să fiu 100% liniștită. Acesta e cuiul meu, neputința mea, slăbiciunea mea, sensibilitatea mea și, în definitiv, legătura care mă ține prinsă de Dumnezeu. Dacă aș fi super încrezătoare în mine, pe fondul și de mândrie care mi-e caracteristic, mi-aș deveni eu mie un mic dumnezeu. Deci sunt șanse mari să mă confrunt mereu cu situația asta.

3. singurătatea. Sunt șanse de 100% să rămân singură și am înțeles lucrul acesta acum la început de an 2018. E ceva ce nu mi-a adus nici tristețe, nici bucurie, ci doar un unghi diferit de vedere asupra vieții mele, un unghi în care mă raportez mai mult la ceea ce aș putea face în condițiile acestea.

Cam atât.

Zile cu bucurie!

Irina

2 comments:

  1. Nimic nu e definitiv (in afara de moarte, desigur)!

    ReplyDelete
  2. De acord cu Laura, niciodata nu spune niciodata! Cat despre greutate, important e sa te simti tu bine in pielea ta, nu cum sunt trend-urile sau ce spune gura lumii! Deja ai identificat un aspect pozitiv in ceea ce priveste anxietatea, e un pas mare inspre imprietenirea cu ea. Cu totii avem slabiciuni, mari sau mici in functie de cum le percepem, dar trebuie sa invatam sa ni le asumam ca facand parte din ceea ce suntem, iar asta cu atat mai mult cu cat ne tin aproape de Dumnezeu. Pupici!

    ReplyDelete

Acum...24.06.2019

Experimentez... ...scrisul pe blog de pe telefon :)). Am laptopul virusat, iar la job e imposibil să te mai concentrezi pe orice din...