Tuesday, June 26, 2018

Activități pentru copii - Sticluțe decorative

Îmi doresc de multă vreme să împărtășesc cu voi activitățile pe care le fac la Cercul de creativitate, cu copiii, așa că voi începe această serie cu o activitate foarte simplă, pe care am abordat-o deja a doua oară, cu același succes: sticluțe decorative.

Materiale necesare:

-sticle de diferite forme și mărimi. Fie le luați de-a gata, fie le reciclați, așa cum am făcut eu (sticle de ulei, de sirop, de tincturi, tot ce am avut într-o formă mai frumoasă)
-semințe și boabe de toate felurile, cât mai variate cu putință: boabe de orez, de fasole, de grâu, de piper, de linte... Ideea e să fie cât mai variate, adică diferite ca formă și culoare.
-o bucată de material textil sau o hârtie mai aspectuoasă
-sfoară de iută

Mod de lucru:

Sticlele, curățate de etichetă, spălate și uscate bine, se vor umple în straturi succesive cu boabe și semințe. Ideea principala e să nu puneți strat peste strat din aceeași gamă cromatică și să aveți grijă la amestecul boabelor mai grele (fasole, spre exemplu) cu al boabelor mai ușoare sau mai mărunte (piper). Boabele cu o densitate sau dimensiune mai mare, e bine să fie mai la baza sticlei. După fiecare strat de boabe pus, să scuturați ușor sticla, ca boabele să se așeze într-un strat uniform. Dupa ce ați umplut sticla, puneți capacul, peste care puneți bucata de material sau hârtie, legată cu o sfoară, pentru un plus de farmec.

Rezultatul:

No comments:

Post a Comment

Acum...18.02.19

Experimentez... ...frici şi adrenalină. Ma uit la/ascult... Mă bucur să... ...să fi primit şi lucrurile pe care nu le-am ceru...