Saturday, August 11, 2018

"Nu-mi mai trebuie asta"

Am vreo 10 postări începute şi neterminate. Până reuşesc să mă adun şi să scriu ce mai fac eu în ultima vreme, transcriu un fragment dintr-o carte achiziţionată recent, care se potriveşte mult stării mele din prezent.

"Schimbari ale gusturilor şi ale percepţiei acompaniază adeseori răsturnări ale identităţii. Unul din cele mai clare semnale că ceva sănătos se pune pe picioare este impulsul de a rări, sorta şi de a arunca haine, hârtii şi lucruri vechi."Nu-mi mai trebuie asta", spunem aruncând o cămaşă zdrenţuită în grămada cu lucruri de dat. "Mi-e greaţă de dulapul ăsta stricat şi de toate straturile lui de vopsea" şi aşa ajungi să donezi dulapul unei organizaţii de caritate.

Aruncând lucrurile vechi şi nefuncţionale facem loc pentru ce e nou şi adecvat. Un dulap doldora de haine vechi şi uzate nu cere altele noi. O casă ce dă pe dinafară de fleacuri şi flecuşteţe de care ai tot adunat de mult timp, nu are loc pentru lucrurile care chiar ţi-ar îmbunătăţi ziua de azi.

Când acest impuls de scotocit şi aruncat se abate asupra ta, sunt două curente care se pun la treabă: vechiul tu ce pleacă şi suferă, în vreme ce noul tu se bucură şi se întăreşte. Ca în cazul oricărei rupturi, ai parte şi de tensiune, şi de uşurare. Depresii demult instalate se sparg ca un pod de gheaţă la soare. Sentimente îngheţate cu mult timp în urmă se dezmorţesc, se topesc, curg în cascadă, inundă şi, adesea, copleşesc recipientul lor - pe tine adică. S-ar putea să te simţi instabil şi schimbător. Aşa şi eşti."

"Cum să eliberezi artistul din tine" - Julia Cameron

No comments:

Post a Comment

Acum...24.06.2019

Experimentez... ...scrisul pe blog de pe telefon :)). Am laptopul virusat, iar la job e imposibil să te mai concentrezi pe orice din...