Wednesday, October 31, 2018

Beneficiile orzului


Lapte de orz

4 linguri de făină integrală de orz se pun în 500 de ml de apă caldă. Se amestecă timp de 1-2 minute, se strecoară și se consumă simplu sau îndulcit, pe stomacul gol sau înainte de mese. Se poate folosi și pentru preparate la rece. Este tonic general, regenerator, purificator, un adevărat balsam pentru organism.

Cremă de orz

400 de gr de făină se pune la înmuiat în 600 de ml apă timp de 2 ore. Se adaugă coajă de lămâie, miez de nucă, stafide, miere sau zahar invertit, fructe de sezon bine coapte. Se lasa 30 de minute apoi se servește ca mic dejun sau la masa de seară.

Lipie de orz

Se amestecă făină cu apă și sare pâna devine un terci subțire. Se lasă două ore, apoi se frământă foarte bine aluatul. Se dă la cuptor, într-o tavă tapetată cu făină, la foc potrivit, timp de 30-40 de minute. Din același aluat se pot face turte care se coc pe tablă. Se consumă simplă sau cu pastă de soia, de năut etc.

Kasha

100 de gr de făină de orz se pune într-un vas cu 150 de ml apă fierbinte și sărată. Se acoperă și se lasă 30 de minute. Se combină după gustul și fantezia fiecăruia cu iaurt, smântână, cașcaval, sos de roșii, condimente etc.

Baie în extract de boabe de orz (pentru epuizare, slăbire, mușchi slăbiți)

"Un om bolnav care nu mai are deloc putere, să fiarbă boabe de orz în apă, să arunce apa asta într-un butoi și să facă baie în apa asta. Să facă asta des pâna când s-a făcut bine, corpul s-a umplut cu carne și sănătatea s-a întors."

1 kg de grăunțe de orz se fierb bine în 5-10 litri de apă. Apa asta se pune la apa de baie caldă de 38-39 de grade în care se face baie timp de cel putin 20-30 de minute. Dupa ce se iese din baie, este mai bine să se lase apa să se usuce de la sine, fără să se șteargă cu prosopul. Baia se repeta zilnic.
În cazuri grave să se facă baie chiar de doua ori pe zi (epuizare, boală cronică, digestie slaba, boli de stomac, slabire dupa operații).

No comments:

Post a Comment

Acum...24.06.2019

Experimentez... ...scrisul pe blog de pe telefon :)). Am laptopul virusat, iar la job e imposibil să te mai concentrezi pe orice din...