Monday, October 22, 2018

Șeful are întotdeauna dreptate - din volumul ”Cum să fii smerit” - preot Șerban Tică

Nu știu cui și dacă folosește acest gen de postări, în care trec fragmente din diferite cărți, care mi-au fost utile la un moment dat. Despre subiectul acesta cu job-ul cred că am scris de sute de ori aici pe blog. Nu știu dacă voi fi vreodată împăcată pe deplin cu ceea ce fac, deși zic eu că lucrez într-un mediu bunicel, cu colegi ok, cu un șef mai mult decât ok, din partea căruia nu pot spune că simt stres sau presiuni. Cu toate astea ies uneori la iveală, din mine, tot felul de frustrări, poate și cumulate cu frustrările mele personale, care fac un cocktail Molotov în combinația asta.

Photo by rawpixel on Unsplash
  • "șeful are întotdeauna dreptate!” Sigur că vorba asta deranjează multă lume. Totuși cam asta este realitatea în care ești pus să lucrezi și nu cred că poți face ceva deosebit ca să o schimbi. O poți atrage însă în folosul tău. Nu doar în folosul profesional, punându-te bine cu șeful, ci, mai mult de atât, în folosul sufletesc, găsind în orice dialog, sau chiar contradicție cu șeful sau superiorul un prilej de smerire, de răbdare, de bunăvoință, de dăruire chiar, de seriozitate, onestitate, sinceritate și multe alte virtuți.
  • Cum alegi? Să stai apăsat sub povara unui șef uneori anost, care solicită exactitate și promptitudine, eficiență, sau sp depășești acest tip de relație și să îl privești ca pe cel care îți arată ce ai de îndreptat, cel care îți pune la încercare și exercițiu darurile primite de la Domnul? Binențeles că Dumnezeu nu e străin de necazurile pe care le suporți la serviciu. Sigur că le știe și le îngăduie nu dintr-un sadism mascat, nici ca să-ți arate ce rău e fără El, nici ca să te învețe vreo lecție. Ci numai pentru a te ajuta să crești, să te antrenezi pentru luptele adevărate cu patimile (...), să te fortifici în lupta cu tine însuți.
  • Implică-te!
  • Vezi cum poți face treaba mai bine și apoi vezi dacă nu poți face ceva în plus.
  • Poate nu vei fi răsplătit financiar, dar cu siguranță vei fi mai mulțumit de ziua petrecută la serviciu și vei ajunge acasă mai liniștit.
Fragmente din această carte, ce poate fi găsită aici, la preț redus: elefant.

1 comment:

  1. Si sa faci ceva in plus si sa ti se spuna ca iti depasesti atributiile... ti se taie tot elanul de a face treaba bine...

    ReplyDelete

Acum...24.06.2019

Experimentez... ...scrisul pe blog de pe telefon :)). Am laptopul virusat, iar la job e imposibil să te mai concentrezi pe orice din...