Wednesday, July 3, 2019

Buretele konjac pentru curățarea tenului

Ca să mai schimb un pic registrul pe aici pe blog, mă gândeam zilele acestea să scriu despre o găselniță tare faină din sectorul cosmeticale, pe care am descoperit-o de puțină vreme. Despre ce este vorba? Despre buretele din fibre naturale din planta numită konjac, care ajută la curățarea tenului.


Rolul acestui burețel este de exfoliere/curățare a tenului, redându-i acestuia aspectul luminos și catifelat. Deși la o primă vedere acest burețel seamănă cu o piatră ponce, fiind destul de dur și abraziv, odată umezit cu apă el devine moale, cu o textură catifelată și delicată, ce nu face rău pielii.

Acest burețel 100% natural este realizat din rădăcina poroasă a unei plante numită Konjac, originară de prin părțile Asiei. Această plantă/rădăcină de plantă conține numeroase minerale benefice pielii, precum cuprul, zincul, fierul, magneziul, dar și surse importante de vitamina C, cu rol de antioxidant.

El are ca scop exfolierea și curățarea pielii de impurității sau machiaj. Poate fi folosit zilnic, dar este recomandat să nu fie utilizat mai mult de o lună de zile.

Buretele konjac se regăsește în diferite culori, în funcție de ingredientele active ce le are în compoziția sa: cel gri închis este îmbogățit cu cărbune activ, cel verde cu ceai verde sau argilă verde, cel alb cu argilă Kaolin, cel roșu cu argilă roșie.

Buretele konjac mai are și marele atu că este 100% biodegradabil, pentru cei ce vor să facă un mic bine planetei care ne găzduiește.

Eu l-am achiziționat de la firma de cosmetice Oriflame, al cărui reprezentat sunt și de unde îmi cumpăr majoritatea produselor cosmetice. Pe site-ul acestora găsim următoarele informații:

Burete din fibre konjac 100% naturale, cu o textură poroasă atunci când este înmuiat în apă caldă. Poate fi folosit ca atare sau împreună cu produsul de curăţare preferat, pentru a purifica în profunzime şi a exfolia delicat pielea. Potrivit pentru faţă şi corp, pentru toate tipurile de piele. Cu şnur din bumbac pentru o uscare igienică.

Tot în oferta Oriflame găsim și un burete clasic, alb, la 14.99 lei, dar și unul verde la prețul de 19.99.

Fotografii produs: site-ul Oriflame.ro

1 comment:

Pericol de electrocutare!

Aș fi vrut să scriu pe blog despre un subiect mai vesel, sau plăcut, dar cum pe mai toate canalele media găsim mult conținut lipsit de subst...