Thursday, January 31, 2013

Teluri bazate pe identitatea noastra (2)

Acest articol este continuarea postarii "teluri bazate pe identitatea noastra". Prima parte poate fi citita aici.

Pasii acestui demers sunt urmatorii:

1. Decide genul de persoana care vrei sa devii (un parinte mai bun, un prieten mai prezent, un bun ascultator, o persoana activa, scriitor, agricultor, om de afaceri, etc.)
2. Dovedeste-ti prin mici succese ca poti sa fii acest gen de persoana.

Autorul mai evidentieaza cateva aspecte: "Este important sa incepi prin pasi incredibili de mici, telul de inceput nu este sa obtii rezultate, ci sa devii acel gen de persoana care poate obtine acele lucruri. Exemplu: o persoana care se antreneaza constant este o persoana care poate deveni puternica. Dezvolta identitatea unei persoane care se antreneaza intai si apoi  treci la performanta si aspect. Incepe cu ceva mic si ai incerdere ca rezultatele vor veni odata cu noua identitate."

Am sa dau un exemplu personal din lista mea de teluri pentru 2013. Imi doresc sa fac mai multe fotografii, de fapt chiar imi doresc sa fiu un fotograf bun la un moment dat, mai ales ca m-am inscris la cursul de arta foto care ma obliga sa scot untul din mine. Faptul ca am un aparat bun, ca-l plimb de colo-colo si mai fac 2-3 cadre in camera nu ma vor duce la indeplinirea scopului. Dar o tinta mai mica, realizabila, gen sa fac 10 fotografii diferite in fiecare zi, ma pot duce in timp la un rezultat calitativ. Trebuie sa-mi dovedesc prin mici victorii ca pot face acest lucru, iar pe viitor pot face lucruri mai mari. 

Cateva exemple pe care le da autorul si pe care vreau sa le prezint si eu sunt urmatoarele:

Vrei sa slabesti?

Identitate: devin-o genul de persoana care se misca mai mult in fiecare zi.
Succes mic: cumpara un pedometru. Mergi 50 de pasi cand te intorci de la munca spre casa. Maine mergi 100 de pasi. Apoi 150 de pasi. Daca pastrezi acest ritm 5 zile pe saptamana si adaugi 50 de pasi in fiecare zi, la finalul anului vei merge 10.000 de pasi pe zi.

Vrei sa devii scriitor?

Identitate: devin-o genul de om care scrie 1000 de cuvinte zilnic
Succes mic: scrie un singur paragraf in fiecare zi din aceasta saptamana

Vrei sa fii puternic?

Identitate: devin-o genul de om care nu pierde nici un antrenament.
Succes mic: fa flotari in fiecare luni, miercuri si vineri.

Vrei sa fii un prieten mai bun?

Identitate: fii genul de om care tine mereu legatura.
Succes mic: suna un prieten in fiecare zi sambata. Daca faci asta cu aceiasi prieteni timp de 3 luni, vei fi in legatura cu 12 persoane/prieteni in decursul unui an.

Pot spune ca privesc lista mea de teluri pe 2013 cu totul si cu totul alti ochi si sunt curioasa ce poate iesi acum imbinand tehnica aceasta cu ceea ce vreau sa fac.


--------

Va invit sa va inscrieti la darul de blog aici si sa dati like paginii de Facebook pentru a fi la curent cu ultimele postari pe blog. Va multumesc pentru vizita si va mai astept!

4 comments:

Pericol de electrocutare!

Aș fi vrut să scriu pe blog despre un subiect mai vesel, sau plăcut, dar cum pe mai toate canalele media găsim mult conținut lipsit de subst...