Tuesday, February 18, 2014

Recomandări generale în îngrijirea plantelor de apartament

Câteva sfaturi pe care le-am găsit în calendarul meu de bucătărie pe 2014 și pe care vreau să le am în vedere:


”Este foarte impprtant ca, atunci când avem plante de apartament, să știm să le acordam îngrijirea adecvată. Urmând doar câteva sfaturi generale pentru întreținerea lor, ne putem bucura de creșterea și înflorirea acestora tot anul. Pentru a atinge un rezultat înalt la creșterea și îngrijirea florilor preferate, este nevoie de respectarea unor factori: căldură, lumină, umiditate, sol de calitate. Un loc aparte îl are și hrana potrivită. Pentru diferite flori este necesară o hrănire diferită cu ingrășăminte, care conțin și o cantitate anumită de microelemente. Cele mai importante dintre ele sunt:

Azotul - ajută la creșterea și dezvoltarea florilor de camera;
Fosforul- stimulează înflorirea plantelor;
Calciul - face mai puternică rădăcina florii;

Țineți minte: hrănirea florilor trebuie efectuată cel mai devreme după două săptămâni de la sădire. Îngrășămintele le puteți găsi sub formă de praf sau sub formă lichidă. Aplicarea se face de două ori pe săptămână - în perioada de înflorire și o dată pe lună - în perioadele normale de creștere.

Udați florile întotdeauna înainte de a aplica îngrășămintele!”


2 comments:

Pericol de electrocutare!

Aș fi vrut să scriu pe blog despre un subiect mai vesel, sau plăcut, dar cum pe mai toate canalele media găsim mult conținut lipsit de subst...