Monday, May 11, 2015

CUM DECURGE O ZI DIN VIAŢA VOASTRĂ?



Îmi doresc mult să reiau activitatea pe blog, dar deseori oboseala, mai mult decât lipsa de o oră liberă într-o zi, şi-a spus cuvântul.

Încerc să-mi dau seama care sunt motivele pentru care nu pot funcţiona la parametrii optimi în cea mai mare parte a timpului. Am întors toate variantele pe toate părţile: poate n-am suficientă voinţă, poate nu mă hrănesc cum trebuie, poate nu-s riguroasă cu programul meu de zi cu zi, poate nu-s motivată, poate nu e efectiv timp pentru tot ceea ce vrem să facem...

Aşa mi-a răsărit în gând o idee, să vă întreb pe voi - cititorii acestui blog, în special cei cu serviciu 9-17 şi nu numai:

CUM DECURGE O ZI DIN VIAŢA VOASTRĂ?

Poate mă mai inspir şi motivez de la voi.

Aştept răspunsurile voastre într-un comentariu la această postare.

10 comments:

  1. Suna ceasul la 6:09, pana la 6:18 dorm sau ma alint in pat. La 6:18 sar, ma duc la baie(ies in 10 min), o trezesc pe Ilinca, ea se duce la baie, in aest timp ma duc si ii aleg hainele Ilincai si i le pun pe pat si pe ale mele (daca trebuiesc calcate rezolv asta in maxim 3 minute-nu pierd timp cu calcatul). Ne imbracam, incaltam, uneori ma mai si machiez, dar e pur optional, pun apa in sticluta pentru gradinita, pregatim pijamale daca e luni, imi mai iau in fuga un pachet, insfac gunoiul si la 7:00 (uneori cu 5 min mai devreme iesim pe usa). In jur de 7:20 ajungem la gradinita, acolo totul dureaza foarte foarte putin, suntem foarte eficiente, la 7:40. sunt la job. Intru in birou, imi deschid calculatorul si ma duc sa-mi cumpar cafeaua si covrigul fiert. Pana la 8 beau cafeaua si ma uit pe net. La 8 incep jobul, pana la 4:30. La 4:30-4:45 ma du la gradinita, mai stam in curte sa se joace copiii, plecam la 5, 5 si un pic. Drumul spre casa dureaza intre 30-50 min functie de trafic. Ajungem acasa, intram, ma descalt, ma reped la frigider si pun mancarea la incalzit, intre timp ne schimbam. Dupa ce mancam...facem lucruri placute:) sau care trebuie facute (spalat rufe, uneori cumparaturi, citim, ne plimbam, crosetez, ...). Facem dus si la 22 ne bagam in pat, spunem rugaciunea si adormim. Asa arata o zi banala:)

    ReplyDelete
  2. eu muncesc doua zile cu doua libere! 12 ore pe zi, deci cand ajung acasa, mananc si dorm
    iar atunci cand am acele 2 zile libere pur si simplu stau pe internet, ma uit la filme, ies in oras, dorm sau ma duc pe la parintii mei :)) .... ( sotul este navigator iar eu stau singura, n am nici copii )

    ReplyDelete
    Replies
    1. Am vrut sa-ti scriu pe blog, dar imi cere cont pe wordpress si nu am. Iti scriu aici, sper sa nu te superi:

      Bine ai venit in lumea bloggerilor :).

      E o vorba care spune ca „gura lumii nici pamantul n-o astupa”. Nu te intrista ca inca n-ai jobul ideal. Eu am ajuns la o concluzie: important e sa dam ce avem mai bun in locul in care suntem acum. Eu nu am lucrat niciodata in domeniu si nici nu cred ca am sanse (pictura/invtamanat). Pot insa sa fac in timpul liber ce ma pasioneaza.

      Deci lumea te va judeca si iti va pune intrebari oricum… si cu jobul ideal, te vor intreba de ce n-ai copii, daca ai copii, de ce doar unul? Daca ai doi, de ce doi? Nu va fi niciodata totul perfect pentru ceilalti. Important e ca tu sa ai liniste in inima.

      Profita de faptul ca ai mult timp liber la dispozitie, cand vei lucra la program normal iti va lipsi acest timp liber.

      Numai bine!

      Irina

      P.S. Multumesc de gandurile tale! Si eu am lucrat odata in ture si aveam ceva mai mult timp liber si ceva mai multa oboseala acumulata :).

      Delete
    2. Sa stii ca ai dreptate, toti ma intreaba dc nu fac un copil? Etc....doar ca asta nu ma deranjeaza asa mult. La job e alta chestie....e ca si cand ti se pune intrebarea: Dar ce ai realizat in toti acesti ani? Nu ai fost in stare de nimic, mai ales ca fratele meu e doctor.
      ...in fine, te pup

      Delete
  3. Nu imi vine sa cred ca mi a citit cineva blogul :)) eu l am facut mai mult sa imi descarc eu sufletul undeva. Multumesc mult pt sfaturi si incurajari! mult de tot!
    o zi buna, si sper sa iti aduni fortele si sa ne mai incanti cu postarile tale

    ReplyDelete
  4. In general ziua se invarte in jurul copiilor, pregatit mancare, curatenie, cumparaturile de rigoare; iar in timpul liber - am ceva mai mult de o luna - citesc, scriu pe blog, petrec mai mult timp alaturi de copii si ne plimbam! Dar sincer, abia astept sa reiau activitatea de saptamana viitoare si sa am un program mai activ!

    ReplyDelete
  5. Irina dragă, s-ar putea să ai prea puţină energie din cauză de:
    - nu bei destulă apă
    - ai lipsă de vitamine
    - nu faci destulă mişcare
    - nu faci lucruri care îţi plac
    - nu faci lucruri noi
    - nu călătoreşti suficient
    - te stoarce job-ul de toată energia
    - eşti într-o depresie

    Şi mai am o întrebare: dacă n-ai fi nevoită să mergi la job şi n-ai duce lipsa banilor... ce-ai face toată ziua?

    ReplyDelete
  6. Adevarul e ca nici eu nu am timp de scris pe blog, atunci cand era Iulia mai mica eram intr-o continua cautare de activitati, deci bloguiam, acum cand a crescut, are nevoie de mie pentru joaca, stat afara, deci nu mai am timp de bloguri si de blogul meu. A, sa nu uit, anul asta nici nu lucrez, sunt o minunata nevasta si mama ce sta acasa, insa .....tot fara timp! Poate sunt experta in pierdut timpul..

    ReplyDelete
  7. este o nebunie totala :)
    incercam sa ne descurcam!!!

    ReplyDelete
  8. eu clar nu sunt o sursa de inspiratie, muncesc non-stop de dimineata pana seara, seara cad lata si dorm, in uichend nu-mi mai vine sa fac nimica.

    ReplyDelete

Pericol de electrocutare!

Aș fi vrut să scriu pe blog despre un subiect mai vesel, sau plăcut, dar cum pe mai toate canalele media găsim mult conținut lipsit de subst...