Saturday, June 25, 2016

Noutăţi

Ştiu că poate am "intoxicat" nepermis de mult spaţiul acesta cu gândurile mele sumbre, dar n-au fost decât o reflexie a unei realităţi de zi cu zi :). Cu toate astea, nu vreau să rămână nimic aşa nici outside, nici inside. Astăzi vreau să anunţ aici public pe blog câteva lucruri faine.

1. Voi începe o nouă categorie pe blog, categorie la care am visat de când am deschis blogul: antreprenoriat. Poate că a fost nevoie de timp şi de 3 ani de muncă propriu-zisă în câmpul muncii ca să înţeleg şi eu ce vreau de la un posibil job pe cont propriu, să capăt suficient curaj şi o d"voce" să abordez tinerii antreprenori (şi simt că scrisul pe blog mi-a dat această "voce", acest curaj de a aborda oameni străini într-un fel sau altul). Deja am un răspuns din partea Dianei de la De Dimineaţăs şi mai aştept un răspuns al unei tinere care face bijuterii din argint :).

2. Un alt plan ce îl am de ceva vreme este să fac o secţiune, sau poate doar o postare simplă cu recomandări. Vreau să recomand şi altora ceea ce e bun în materie de servicii şi bunuri în Constanţa. Printre altele, vreau să recomand chiar şi spălătoria unde duc eu maşina la spălat în Constanţa, din dorinţa de a vă sfătui să folosim lucrurile făcute bine şi cu bun simţ.

3. Circulă acum pe internet nişte materiale despre nişte japonezi care trăiesc simplist. Foarte simplist. Văzând acele imagini am simţit efectiv cum casa mea e PLINĂ cu obiecte care nu-mi sunt imediat şi urgent necesare... Ştiţi că am început periplul simplificării vieţii tot odată cu zămislirea acestui blog, dar încă sunt tributară unei societăţi de consum. Însă acum, pentru că simt cum timp preţios din viaţă îmi este ocupat făcând curat, sortând şi căutând diverse, vreau să intru la un detox serios pe toate planurile.

Poate o să pară ciudat, dar ieri la predică părintele meu duhovnic a zis o vorbă care a avut ecou pe mai multe planuri în mine. A zis că teolog nu e cel ce citeşte, ci cel ce vorbeşte în inima lui cu Dumnezeu. Cum sunt o persoană vizuală şi cu o imaginaţie foarte bogată, am şi văzut cum stăm şi tocăm sute de cărţi în încercarea de a-L găsi pe Dumnezeu din afară cu dorinţa spre dinăuntru. Şi cam aşa e cu tot, ne înconjurăm nu numai cu informaţie, ci şi cu obiecte şi materiale în afară, sperând să umplem ceva înlăuntrul nostru, când de fapt e invers.

Deci, ţineţi pe aproape! Luni public materialul pe care l-am lucrat împreună cu prietena mea din diagonala ţării, Diana de la De Dimineaţă, iar despre restul voi scrie probabil tot săptămâna viitoare.

Gânduri bune de la malul mării!

8 comments:

  1. Abia astept noile postari! Mult spor :)

    ReplyDelete
  2. Si eu astept noutatile. Succes si spor in tot ce ti-ai propus!

    ReplyDelete
  3. si eu sunt pe acelasi proces: "simple is my happiness" :). Am inceput drumul asta cand m-am mutat (acum ceva ani, ca intre timp am impachetat iar lucrurile si mutat) si am remarcat ca am asa de multe carti si grele, si eu petrec mai mult timp cu ele curatindu-le decat citindu-le ...
    Am vazut si eu filmul cu familia de japonezi cu 150 item-uri in casa. Pai eu am peste 500 de carti!! Accept sa raman la 20 de item-uri de imbracat, dar sa nu ating cartile si bucataria :D

    In rest, in weekend am debarasat casa de cateva sute de item-uri. Fata a decis sa vanda cateva jucarii ce nu le foloseste, eu am ales sa vand 2 corpuri de mobila si cutii si sa cumpar un dressing la mana a 2a , s-au mai adaugat cateva item-uri sa plece si ... casa e mult mai libera!
    Ba am mai avut initiativa sa strang din handmade-uri si ...tot ce le am de 3-4 ani si nu le-am folosit si nici nu vad vreo idee sa le folosesc, au plecat: atze, resturi de materiale, etc.

    Cat despre gandurile bune versus cele nebune, imi zic ca mintea e limitata. Noi alegem cu care ganduri sa o umplu: daca pun ganduri si fapte bune, nu mai e loc de celelalte....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Si eu incerc sa vad ce pot sa mai dau, vand... sa ma mai eliberez! :))

      Delete

Pericol de electrocutare!

Aș fi vrut să scriu pe blog despre un subiect mai vesel, sau plăcut, dar cum pe mai toate canalele media găsim mult conținut lipsit de subst...