Saturday, October 22, 2016

Rezultatele detox-ului

Deşi încă mă lupt cu detox-ul (acum sunt în extrema în care încerc să mă temperez să nu rămân cu 2 haine în dulap, cu 3 cărţi în bibliotecă, cu 4 farfurii şi aşa mai departe), nu pot să zic că nu îi văd rezultatele. Spre exemplu, s-a simplificat mult ceea ce îmi doresc să fac. Au rămas câteva trasee privind viaţa mea în afara job-ului:

1. blogul
2. pictura/activităţi creative/etc.

Adică ştiu acum că doar pe aceste trei trasee vreau să mă axez şi cumva parcă lucrurile converg toate în direcţiile astea. Mai exact:


  • cercul de creativitate s-a extins spontan. Acum îl ţin în două locaţii şi urmează să încep ceva şi într-o a treia locaţie.
  • toate proiectele mele creative s-au redus la pictură, asta în linii mari. Am dat din casă materiale textile, bucăţi de piele, creioane şi alte materiale pentru grafică, cărţile şi revistele pe teme pe care nu voi avea timp să le explorez prea curând.
  • am şters blogul vechi şi celelalte tentative de blog şi am rămas doar cu acesta.

Nu pot să zic că acest detox a fost început în vară, ci a luat naştere odată cu mutarea mea din iarnă, când de la apartamentul meu am plecat pentru aproape 5 luni în alt apartament. Poate vă mai amintiţi povestea. Atunci am avut de ales să aduc dintr-o casă în alta "strictul necesar", însă numai strict nu a fost procesul şi numai necesar nu aveam aici acasă. Atunci ştiu că am intrat tare în haine pentru început, puteţi citi despre acest demers aici. Apoi, între cele două locaţii, tot mai strâgeam lucruri pe care vroiam să le dau. Spre exemplu am strâns atunci un săcotei cu bucăţele de piele din care visam eu să fac genţi şi le-am dat unor puşti care chiar lucrau în perioada aceea într-un atelier de confecţionat obiecte din piele. Apoi, când am revenit la apartamentul meu în aprilie, am luat treptat şi la rând cam tot ce era prin casă, cotloane ascunse, sertare, dulpuri etc. Încă sunt aglomerată cu diverse, câteodată mă gândesc că mă vor sufoca atâtea lucruri şi mă gândesc că dacă ar fi să mă mut iar din cine ştie ce cauze, cum o voi face?

Dar las viziunile sumbre şi închei cu o concluzie. Omul e făcut pentru creaţie, nu pentru consum. Consumul e o pedalare în gol cu o viteză tot mai nebună, pe când creaţia e umplerea acestui gol cu sens şi rost. Prin creaţie mă gândesc la orice activitate care are ca verb a face şi nu a consuma.

Gânduri bune tuturor!

Irina


6 comments:

  1. E o treaba buna debarasarea de lucrurile inutile. Te odihneste de-a binelea. Iar atunci cand ai , spre exemply, multe haine in dulapuri, pe care nu le porti, parca tot ai tendinta sa cumperi altele si tot nu ajung. Dar cand incepi sa dai ce nu mai ai nevoie, altfel stau lucrurile.
    Spor in toate si rezultate bune sa ai!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, fix asa se intampla, ai impresia ca tot iti mai trebuie diverse, pentru ca nu folosesti ceea ce ai deja... Multumesc la fel, Anca!

      Delete
  2. Asa ne-ar placea de tare Cercul de Creativitate aici, pe langa noi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mai mult ca sigur ca-s si in Bucuresti multe astfel de ateliere. Dar acolo e delicat cu distantele...

      Delete
  3. succes pe detoxul din viata de zi cu zi!

    O remarca, la bloguri poti sa le exporti si sa le tii impreuna, pe acelasi site.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pe blogurile vechi nu mai scriam... e ok asa cum e acum!

      Delete

Pericol de electrocutare!

Aș fi vrut să scriu pe blog despre un subiect mai vesel, sau plăcut, dar cum pe mai toate canalele media găsim mult conținut lipsit de subst...