Wednesday, October 25, 2017

Cartea "Terapiile cognitive" - citate

Continui seria cu citate pe care le-am găsit folositoare în cărţile citite în acest an. Ştiu că am început cu cartea Claustrofobia, dar voi face o pauză pentru a scrie câteva rânduri din altă carte, mai exact din cartea Terapiile cognitive - Cum să acţionăm asupra propriilor gânduri.

"Apar evenimente pozitive, negative sau neutre - acestea duc la GÂNDURI - aceste evenimente sunt interpretate printr-o serie de gânduri, care formează un monolog interior sau un dialog interior - acest monolog duce la emoţii - Sentimentele rezultă din gânduri, şi nu din realitatea faptelor. Toate experienţele trec prin creier, care le dă un anumit sens şi le schimbă în emoţii trăite."





metanóia s. f. (Grecism) 1. Schimbare de sentimente; remușcare, regret, căință. 2. (Bis.) Schimbare a spiritului, înnoirea minții; orientarea fundamentală a vieții, prin care se ajunge până la îndumnezeire. – Din gr. metanoia.

1 comment:

Pericol de electrocutare!

Aș fi vrut să scriu pe blog despre un subiect mai vesel, sau plăcut, dar cum pe mai toate canalele media găsim mult conținut lipsit de subst...