Friday, January 26, 2018

Obiective pe anul 2018

E greu să te decizi asupra unor lucruri pe care vrei să le faci, asupra unor obiective precise, când eşti un om ca mine, căruia îi circulă prin minte tot felul de idei, dorinţe şi planuri. Dar, pentru a mă opri asupra câtorva puncte esenţiale, mă ajută foarte mult experienţa anului anterior, sau câteva idei care îmi apar ca fiind foarte importante, asupra cărora SIMT, mai mult decât vizavi de altele, să mă opresc, să le acord mai multă atenţie ACUM.


Foto de Ian Schneider pe Unsplash

Nu neg că lucrurile pe care mi le-am propus în anii anteriori nu au avut şi ele un impact asupra prezentului şi viitorului meu. Ba din contră, cel mai puternic impact pe care îl simt eu în momentul de faţă asupra a ceea ce sunt şi vreau sa fac şi pe viitor a fost/este al obiectivelor trasate fix acum un an, pentru anul 2017. Ştiu că, în linii mari, ce am reuşit să implementez ca o direcţie, ca un obiectiv pe 2017, va fi perpetuat şi pe 2018.

Dar ce vreau să fac în plus în 2018? Care îmi sunt obiectivele pe 2018? Păi să vedem mai jos:

1. relaţia cu Dumnezeu să fie numărul 1.

Nevoia de Divinitate, de ceva superior mie, superior lumii acesteia şi a ceea ce poate fi explicat despre ea în cuvinte, eu am avut-o încă din copilărie. Mi-aduc aminte foarte clar momentele când am simtit în interiorul meu ca pe o necesitate să cred în acest CEVA. 

În decursul anilor, această relaţie cu Divinitatea a luat multe forme. De la nepăsare totală, negare, căutari în alte religii, până la extremism ortodox. 

Cea mai mare greşeală în acest parcurs a fost să încerc să fiu ceea ce nu sunt. Să simţi ceea ce nu eşti capabil încă, sa te iluzionezi, să te minţi, să raţionalizezi ceea ce nu poate fi decât simţit.

Îmi doresc să mă depărtez de forme, să caut esenţa. Să cred cu tărie, nu cu frică, sau cu jumătăţi de măsură. Vreau să cred într-un Dumnezeu prezent, viu, existent, real, nu Unul a cărui putere va fi pusă mereu la îndoială, negată sau înjumătăţită. Nu pot să cred în două lucruri care se contrazic între ele. 

Relaţia asta vreau să fie numărul 1, pentru că mă încred mult prea mult în oameni.
Vreau să fie numărul 1, pentru că sunt uşor de dezamăgit şi amăgit.
Vreau să fie numărul 1, pentru că am nevoie de autenticitate şi de un spaţiu din care să mă hrănesc sufleteşte şi din care să cresc.
Vreau să fie numărul 1, pentru că nu mai vreau intermediari.
Vreau să fie numărul 1, pentru că nu mai vreau tipare, modele, prototipuri, căi, feluri de a fi ale altora în care nu mă pot regăsi şi pe care nu mă pot plia.

Experienţele prin care am trecut în acest an 2017 m-au făcut să nu mai pot privi decât Sus, sus detot, să-L simt mai mult pe Dumnezeu într-o formă mai vie şi mai directă, deşi, conform "normelor" nu am mai făcut aproape nimic după "reguli".

Încă nu ştiu cum voi face asta, poate vorbind mai mult direct cu El?

2. să descopăr lucruri/localuri/locuri noi în Constanţa.

Scriam şi aici că deşi am ieşit mult în anul trecut, am ieşit cam în aceleaşi locuri şi cu aceleaşi persoane. 

Merg prin oraş şi constat că sunt atâtea locuri şi localuri pe care nu le cunosc, la care nici măcar nu m-am uitat mai mult decât câteva secunde, ce să mai zic de ce se întâmplă în interior?

Îmi doresc să iau pulsul oraşului şi să cunosc şi alţi oameni. Să ştiu ce piese se vor juca la teatru, ce va fi la Teatrul de Operă şi Balet, ce filme vor rula la cinema, ce activităţi, cursuri, seminarii etc. vor avea loc în oraş...

3. să mă concentrez (cu încăpăţânare) asupra unui singur obicei/unei rutine (măcar 6 luni).

Să rămâi prins cu încăpăţânare de un obicei pentru a dobândi măiestrie în acel domeniu, a implementa un obicei pe termen lung, sau a învăţa pur şi simplu să fii ambiţios şi motivat. Scriam ceva despre acest subiect şi aici şi ceea ce am ales pentru a pune în practică această idee a fost atât de banal, că mă bufneşte pe mine râsul, dar pe altcineva... Cu toate astea, e greu, e imposibil să duci ceva şi pe a doua zi, după ce ţi-a pierit motivaţia şi cheful. 

Suntem împrăştiaţi în lucruri mici, atunci ce să ne mai mirăm că suntem împrăştiaţi şi în lucrurile mari?

4. să iau lecţii de înot.

Nu e nevoie de descriere aici. 


4 comments:

 1. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 2. Mult succes! Eu nu sunt un om religios, dar sunt un om cu credinta in Dumnezeu. E ok asa deocamdata!

  ReplyDelete
 3. Iti doresc ca 2018 sa iti fie un an bun,cu multe realizari frumoase,pentru suflet,corp,minte...pentru tine toate.
  Pup!

  ReplyDelete

Acum...15.07.19

Experimentez... ...tot ce ascunzi, iese la iveală mai devreme sau mai târziu, deseori în cele mai nepotrivite momente ale vieţii ta...