Saturday, February 10, 2018

Cum mi-am organizat biblioteca

Dacă zilele trecute am scris despre ce am citit în 2017, am zis să rămân la subiect şi să vă zic cum mi-am organizat biblioteca.

Aproape de la începutul anului am tot zis să intru iar printre cărţile mele şi să fac puţină ordine. Mai ales că scosesem din dormitor un dulap cu 3 rafturi pline cu cărţi, iar cărţile care fuseseră în dormitor, au ajuns îngrămădite printre cele din biblioteca din living. Biblioteca mea din living e făcută pe comandă, cât să se încadreze bine sub scară şi spaţiul de depozitat este limitat. Oricât am încercat eu să le depozitez, prin tot felul de artificii, cel mai frumos se vede când sunt puţine, în ordine, şi fiecare titlu pus în raft, nu altcumva.

Aşa că am profitat de concediul medical pe care l-am avut săptămâna aceasta şi m-am pus pe făcut ordine. În living am o icoană mare şi cândva pusesem sub ea dulapul cu rafturi de care menţionam la începutul acestor rânduri. Din dorinţa de a mai aerisi spaţiul, îl mutasem sus în dormitor, dar acum am vrut să fie mai aerisit în dormitor şi l-am coborât în living. Ce vreţi, am studiat design-ul ambiental în liceu, mi-a intrat în sânge să amenajez şi reamenajez spaţiul din jurul meu, hihi. 

Cum spuneam, am coborât iar dulăpiorul cu 3 rafturi şi l-am pus iar în dreptul icoanei. Am zis ca în el să pun toate titlurile de lecturi ortodoxe, aşa că m-am uitat în toată biblioteca ce aş păstra. Am ales câteva titluri şi le-am pus în rafturile în care au încăput, adică în două.


Pe raftul rămas liber am aşezat titluri diverse de cărţi de poezie, romane, autobiografii, care nu au mai încăput în raftul prevăzut pentru aşa ceva în biblioteca de pe perete. În continuare am pus titlurile necitite încă.


Apoi în bibliotecă am pus în categorii, următoarele:

artă, artă creştină, iconografie


psihologie, ceva titluri self-help, câte au mai rămas


două colecţii, incomplete... şi două mici albume de artă albumele de artă mai maricărţile de nutriţie, sau legate de subiectul alimentaţie


cele câteva titluri luate pe vremea când se apăruse colecţia "Biblioteca pentru toţi", am păstrat ce mi-a plăcut mai mult


titluri diverse, literatură, poezie, etc


cărţi care îmi folosesc la şcoală, istoria artelor plastice, manuale şcolare etc.biblioteca în ansamblul ei


ce am scos de dat (cei care îmi urmăriţi şi pagina de Facebook, ştiţi că acolo am anunţat deja că am câteva titluri de dat):


Şi acum o ghicitoare, se observă ce titlu îl am în două exemplare, în biblioteca mea? Dacă se observă, am să vă zic şi ce m-a condus la a achiziţiona ceva identic de două ori, lucru destul de rar în ceea ce mă priveşte.

Irina

3 comments:

  1. Ce idee geniala cu biblioteca sub scara arata super fain!

    ReplyDelete
  2. Foarte frumoasa biblioteca. O idee minunata. Inca nu am nimic sub scara si asta este o idee geniala

    ReplyDelete

Acum...17.06.2019

Experimentez... ...lentoare. Vara nu e punctul meu forte. Ma uit la/ascult... ... Mă bucur să... ...fii venit vacanţa, d...