Saturday, March 3, 2018

Cum devenim magicieni? - Punerea în acord a propriei voi cu voia lui Dumnezeu




3. Punerea în acord a propriei voi cu voia lui Dumnezeu
  • Acesta va fi punctul cel mai greu pentru majoritatea cititorilor, însă ar fi incorect să-l evităm şi reţeta "magiei" bune nu ar fi scoasă la lumină.
  • Lumea aceasta este doar aparent haotică şi (...) nimic nu este întâmplător. De fapt, toată natura, întreaga omenire şi fecare om în parte trăieşte potrivit anumitor legi. Cea mai generală şi mai clară lege este legea binelui sufletului omenesc.
  • Ca să ai succes în ocupaţia ta nu trebuie să o consideri cel mai important lucru din viaţă, trebuie să ţii minte că există ceva mai important: propriul suflet.
  • Atunci când omul îşi organizează viaţa în acest fel, evitând autoamăgirea şi căutând binele sufletului său şi implinirea voii lui Dumnezeu, viaţa lui încetează să mai fie o rătăcire printr-o pădure întunecoasă. Au loc tot mai rar îndoieli şi greşeli mari; cu sufletul limpede şi cu convingere, merge din succes în succes, din realizare în realizare. Din exterior, poate părea magie, dar respectvul ştie că acestea sunt doar "roade colaterale". Atenţi lui este orientată în principal spre ceea ce e înlăuntrul său...

3 comments:

  1. Nu stiu daca termenul ,,magie" e cel mai potrivit in acest context.

    ReplyDelete
  2. Cred ca ,,secretul" consta in a aprecia darurile primite si a de a le valorifica. Trebuie sa pornesti la drum cu Dumnezeu in suflet, cu speranta si cu dragoste de aproape.

    ReplyDelete

Pericol de electrocutare!

Aș fi vrut să scriu pe blog despre un subiect mai vesel, sau plăcut, dar cum pe mai toate canalele media găsim mult conținut lipsit de subst...