Saturday, April 6, 2013

Produse naturiste testate: Soap Bazar

N-am avut niciodata probleme mari cu tenul, nici macar cand am intrat in adolescenta. Desi tenul meu era de tipul mixt, in ultimii doi ani lucrurile s-au schimbat. Acum tenul meu e o combinatie stranie intre ten gras si uscat. Porii deschisi s-au extins de pe nas pe aproape tot obrazul, am zone cu iritatii si cosuri, iar in rest pielea o simt foarte stransa si uscata. O vreme am folosit de la Elmiplant/Bioten laptele demachiant cu galbenele, apoi cel cu cimbrisor, gelul spumant pentru ten mixt/gras, cremele si lotiunea tonica din aceeasi gama, iar in aceasta iarna am incercat setul pentru ten uscat (cel roz). Efectele au fost zero, desi nu pot spune ca sunt dezamagita de aceste produse.

De curand am dat like unei pagini de pe Facebook numita Soap Bazar si care ii apartine Gabrielei. Gabriela face sapunuri, produse pentru ingrijirea tenului si a corpului, iar blogul ei poate fi gasit aici. Recent a prezentat pe pagina de FB un sapun si o crema special concepute pentru tenurile acneice si mi-am zis ca, gata!, trebuie sa incerc si ceva 100% natural, sa vad daca ma vor ajuta mai mult. Am facut comanda, iar joi am ridicat de la posta coletul. In colet aveam cele doua produse de care spuneam, plus un mic dar simpatic, un sapun cu galbenele si catina care miroase tare placut si care asteapta sa fie testat.


Produsele comandate de mine

Sapunul antiacneic are un look interesant, marmorat, cu albastru si  maro deschis. Face o spuma abundenta si fina, are un parfum discret care ma duce cu gandul la mentosane :). Are in compozitie urmatoarele: 
  • ulei de neem, unt de cacao, unt de shea, ulei de cocos, masline, ricin, palmier, sunatoare, uleiuri esentiale de tea tree, rozmarin si lavanda, argila rosie, argila galbena si carbune medicinal.
Este ideal pentru tenul acneic, cu eczeme, divese ciuperci, psoriazis, arsuri, matreata, eruptii cutanate. Uleiul de neem este recunoscut pentru proprietatile lui antibacteriene, antivirale, antifungice, antiseptice si antiparazitare. Mai multe despre acest sapun puteti citi aici.

Crema antiacneica cu ulei de neem vine intr-o cutiuta de 50 de ml, are o culoare usor galbuie si un miros puternic de lamaita. In compozitia cremei gasim: 
  • ulei de neem, ulei de galbenele, ulei de musetel, unt de shea, extract CO2 de galbenele si musetel, vitamina E, bisabolol, uleiuri esentiale de roinita si citronela
Uleiul de neem prezinta aproape un efect magic in afectiunile pielii ca: psoriazis, eczema, acnee, acnee rozacee, herpes, ciuperca piciorului, infectii fungice, protejeaza pielea de actiunea nociva a radiatiilor UV. Mai multe despre acest produs aici.


O imagine a produselor de pe Soap Bazar

Dezavantaje (mici, mici de tot):
  • Pentru ca am testat-o imediat cum am primit-o, deci pe la ora pranzului, am putut constata ca, cel putin in cazul meu, crema ramane intr-o pelicula fina uleioasa la suprafata pielii. Un alt dezavantaj, pe care l-a semnalat si Gabi pe blogul ei e ca uleiul de neem are un miros destul de neplacut, dar acesta nu se simte la inceput. Dupa cateva ore insa mirosul isi face simtita prezenta. Ca sa evit aceste neplaceri am sa folosesc crema doar seara inainte de culcare. 


Avantaje (mari, mari!):
  • Desi nu am decat o zi de cand folosesc aceste produse am fost uimita sa vad deja ceva rezultate. Cand le-am folosit aveam  o "explozie" de iritatii si cosuri pe fata, pe care nu le-am putut acoperi cu nici un fond de ten. Pana a doua zi inflamatia s-a redus, iar iritatiile si cosurile s-au micsorat vizibil. Pana acum n-am avut acest rezultat cu nici un produs pe care l-am folosit in acest scop, plus ca dura multe zile pana dispareau problemele. Efectele acestea pozitive ma fac optimista si cred ca rezultatele vor fi si mai bune pe viitor.
Cu siguranta am sa mai revin cu o comanda in viitorul foarte apropiat, pentru ca sunt multumita de produse, dar si de ideea de 100% natural :).


Toate postarile in care voi scrie despre produse naturiste, sau despre alte produse, nu au ca scop a le face reclama. Nu sunt in parteneriat, sau afiliata cu nici o firma care comercializeaza produse naturiste, ci imi exprim parerea strict asupra unor produse pe care le-am folosit, de care sunt multumita si despre care vreau sa scriu, ca sa fie cunoscute si de alte persoane care ar putea fi interesate de ele. Daca in viitor ma voi afilia cu o astfel de firma, sau voi realiza un parteneriat de colaborare voi mentiona in articol acest lucru.


6 comments:

  1. Irina, m-ai convins! Tocmai am făcut şi eu o comandă :)

    ReplyDelete
  2. Iuliana, ma bucur mult! Ce ti-ai comandat? Pe mine ma tenteaza o crema de maini, din feedbackul altor cliente reiese ca ar fi foarte buna...

    ReplyDelete
  3. Mi-am comandat crema şi săpunul cu ulei de neem. Mă tenta şi pe mine crema de mâini, dar rămâne pe data viitoare.

    ReplyDelete
  4. Multumesc frumos pentru feedback Irina si ma bucur ca te-au ajutat produsele mele :-)

    ReplyDelete
  5. folosesc sapunuri naturale de mult timp , sunt multumita !

    ReplyDelete
  6. Gabriela, cu placere!

    Coco, si eu sper sa trec pe naturiste in totalitate in curand.

    ReplyDelete

Pericol de electrocutare!

Aș fi vrut să scriu pe blog despre un subiect mai vesel, sau plăcut, dar cum pe mai toate canalele media găsim mult conținut lipsit de subst...