Tuesday, October 15, 2013

Gradina sta mai bine in balcon

Anul acesta nu am reusit sa fac nimic cu terasa mea. In apropiere de mine se ridica doua blocuri, iar praful si mizeria care se aduna pe terasa e de nedescris. Asa ca am zis pas in a o aranja cat de cat anul acesta, dar deja am cateva idei pentru ce vreau sa fac acolo la anul. Deocamdata adun informatii, iar acest articol dintr-o revista Unica veche, pe care il aveam ratacit printre niste materiale, ma va ajuta in aceasta directie. 


"Chiar daca ai o mica terasa, o poti transforma intr-un loc in care sa-ti petreci timpul placut, departe de zgomotul orasului.

Plante decorative, o masuta joasa, cateva scaune sau un sezlong si putina imaginatie sunt de ajuns ca sa-ti transforme balconul intr-un loc pentru relaxare. Vei vedea ca un loc numai al tau, in care sa-ti bei cafeaua dimineata, se poate obtine urmand cateva idei simple.

1. Monteaza pe un perete o masuta rabatabila, alaturi aseaza scaunul in care te simti tu cel mai comod si o umbrela colorata, de soare. Atunci cand vei simti nevoia de a fi ferita de privirile indiscrete ale vecinilor, o poti folosi drept paravan intre tine si restul lumii.

2. Daca nu iti plac mesele fixate in perete, poti alege una din fier fojat, lemn sau bambus impletit.

3. Scaunul poate fi si el inlocuit cu un sezlong. Pentru atmosfera, pune-l langa o planta inalta. Tuia, de exemplu, e un arbust care formeaza un perete viu, potrivit sa te fereasca de zgomot.


4. Alege pentru terasa plante viu colorare, de preferinta cu flori. Parfumul cu care te vor intampina la primele ore ale diminetii iti vor crea o stare de confort si optimism.

5. Foloseste ghivecele de ceramica in locul celor de plastic. Chiar daca acestea din urma sunt acum la moda, risti ca unele plante sa se usuce.

6. Daca spatiul din balcon nu se arata prea ofertant, nu e nevoie sa-l incarci. Este suficient sa asezi intr-un colt al balconului un bambus sau o tufa de banuti galbeni. Plantele vor sta inflorite de primavara pana toamna tarziu.


7. Pe marginea balustradei exterioare a balconului poti monta jardiniere cu petunii. Florile lor albe, roz si violet vor inviora aspectul mohorat al peisajului citadin.

8. Printre petunii aseaza suporturi cu muscate curgatoare sau batute. Sunt rezistente la caldura verii, iar mirosul acestora alunga tantarii.

9. Florile cataratoare arata mult mai bine pe un suport de lemn fixat in perete. Incearca sa plantezi troscot; vei avea flori rosiatice toata perioada verii.

10.Cactusii, gardenia, yucca, palmierii si colocasia dau o nota exotica terasei. Atentie insa! Lasa-le pe terasa doar vara; frigul le ofileste.

11. Lamaii, trandafirii si crinii sunt, si ei, plante ce va vor rasfata cu parfumul lor."

Sper sa gasiti si voi acest articol util!





2 comments:

  1. Cat de frumos. Cand am inceput sa citesc articolul am crezut ca asa arata balconul tau si crestea invidia in mine :D

    Asa mi-as dori si eu sa am un colt doar pentru mine, plin de flori, carti si voie buna!

    ReplyDelete
  2. Raluca, esti haioasa :))). Deocamdata e goala terasa mea, dar cred ca ceva ca in prima poza as putea face, trebuie doar multe plante de diferite feluri si culori.

    ReplyDelete

Pericol de electrocutare!

Aș fi vrut să scriu pe blog despre un subiect mai vesel, sau plăcut, dar cum pe mai toate canalele media găsim mult conținut lipsit de subst...