Friday, November 8, 2013

Tinctura "dormi ca busteanul"

Acum ceva timp publicam pe blog doua postari despre insomnie, pentru insomniacii de ocazie. In partea a 2 a a articolului scriam o reteta de tinctura care se numea "dormi ca busteanul" ("sleep like a log"). Insa abia acum am reusit sa adun ingredientele necesare ca sa o fac.


Tinctura aceasta are in ea valeriana si conuri de hamei, doua plante care sunt bine cunoscute in a ajuta la linistirea sistemului nervos.

Rescriu reteta:

55 de grame de valeriana (o cutie intreaga)
15 grame de conuri de hamei (trei linguri)
60% glicerina vegetala
40% apa pura (eu am pus un tip de apa alcalina, dar se poate pune si apa distilata)

Se pun intr-un borcan plantele, apa si glicerina. Eu am pus intai glicerina, ca sa pot aproxima cata apa sa pun mai apoi si la final plantele. Borcanul se tine la cald timp de 4-6 saptamani, agitandu-se energic zilnic. Cand trec cele 4-6 saptamani, se filtreaza continutul, apoi se consuma cateva picaturi de tinctura intr-un pahar cu apa cu 30 de minute inainte de culcare.

Din ce am citit si eu s-ar spune ca in scurt timp se instaleaza un somn natural si odihnitor. Nu da dependenta asa cum ar da tratementele medicamentoase.

Atentie! Daca suferiti de insomnie cronica, ar fi indicat sa consultati un specialist!

Alte articole pe acest subiect:

Sfaturi pentru insomniaci 1
Sfaturi pentru insomniaci 2



No comments:

Post a Comment

Pericol de electrocutare!

Aș fi vrut să scriu pe blog despre un subiect mai vesel, sau plăcut, dar cum pe mai toate canalele media găsim mult conținut lipsit de subst...