Thursday, February 27, 2014

Cum ne putem stimula creativitatea 2

Idei de 30 de minute sau mai putin


"Elibereaza un coltisor din mintea ta si creativitatea il va umple imediat" Dee Hock


Foloseste ti mainile - cele 10 degete sunt o unealta de a ne exprima si de a interactiona. Din acest motiv se spune ca a lucra manual e un instrument puternic de stimulat creativitatea. A lucra manual stimuleaza mai multe simturi deodata si din acest motiv se stimuleaza gandirea creativa. Incearca arta culinara, impletitul, sau un proiect diy de decorare a casei.

Petrece ceva timp in aer liber - mai tii minte bucura de a fi copil si de a alerga prin iarba, bucuria jocurilor si a aventurii? Adu inapoi acel sentiment doar "luand" o doza de verde. A fi intr-un cadru natural e un fel de timp de joaca al adultilor: stimuleaza cele 5 simturi, energizeaza si, cel mai impoartant, stimuleaza creativitatea.

Activitati sociale - cand petrecem timp cu persoane in care avem incredere, avem tendinta sa avem discutii mai profunde. Sotii barrons sunt de parere ca aceste discutii duc de obicei la o gandire creativa, deoarece suntem capabili sa fim noi insine si sa discutam despre pasiunile noastre.

Exerseaza - cand suntem activi fizic, corpul se relaxeaza, iar mintea noastra este mai libera. Asa ca ne este mai usor sa venim cu idei noi la probleme si sa gandim inovativ in general.

Incearca ceva nou - a face ceva in afara rutinei poate sabota gandirea creativa; Pe de alta parte, cautarea noutatii este asociata cu creativitatea. Chiar si ceva simplu cum ar fi o ruta diferita spre munca, sau experimentarea unei retete interesante pot ajuta.

Dormi - daca incerci sa rezolvi o problema si nu poti, du-te la culcare. Poti gasi o solutie mai buna maine dimineata. Somnul restructureaza noile reprezentari ale memoriei, adica ne gandim la o problema intr-o alta maniera.

Cum sa ne stimulam creativitate partea 1 aici.

Tradus de aici.

No comments:

Post a Comment

Pericol de electrocutare!

Aș fi vrut să scriu pe blog despre un subiect mai vesel, sau plăcut, dar cum pe mai toate canalele media găsim mult conținut lipsit de subst...