Tuesday, April 19, 2016

Schimbări și în graderobă...

Weekend-ul acesta am mai comis una bună.

Urmărită de ideea că tot ce înseamnă hainele mele sunt o adunătură de articole care nu se potrivesc decât două câte două, că multe sunt doar chestii în care mă simt super comod, dar care nu mă reprezintă, sau nu reprezintă persoana pe care trebuie să o afișez în lume (da, lucrând într-un mediu în care intru zilnic cu zeci, dacă nu sute de persoane, e nevoie să arăt prezentabil, în definitiv reprezint instituția în care lucrez :) am luat o decizie: să triez fără milă a mia oară tot ce înseamnă garderoba mea.

Am pus în mijlocul sufrageriei tot ce aveam în momentul respectiv în casă. Am pus pe jos fustele și pantalonii pe care vreau să-i port, care mă avantajează și care-s încă în stare bună. A rezultat 2 perechi de blugi - unii conici, alții super evazați, un pantalon H&M kaki, ușor conici și ei, un pantalon din in călcați la dungă și foarte evazați jos de culoare bleumarin, 4 fuste cam același model - office, ușor conice - una bleumarin dintr-o lânică mai subțire, una crem dintr-un material sintetic, una verde smarald și una cu un print abstract roz cu bleu, care e printre preferatele mele. Am trecut pe lângă ele tot ce a însemnat cămașă, bluziță, tricou etc. și am păstrat doar ce s-a potrivit la cel puțin două fuste și/sau pantaloni.

În restul am intrat fără milă, o parte le dau de pomană, o parte vreau să le vând prin OLX sau Okazii pentru că-s noi sau ca și noi. Le voi pune și pe pagina de facebook la Târgul de la mare.

Fiind încă primăvară, am nevoie și de ceva de pus pe deasupra, așa că am păstrat două sacouașe, unul verde deschis și unul pestriț cu roz și mov, ambele H&M, ambele second-hand.

Am păstrat o rochie neagră super elegantă, fără mâneci, care va merge cu un sacou pe deasupra și încă o rochiță dintr-un material sintetic ce duce cu gândul la ceva lână, mohair.


Am decis că aici se va termina și odiseea mea cu second-handurile din motivele invocate și în alte postări despre haine. Acum voi purta până uzez ce am aici, voi înlocui treptat ce nu mai poate fi folosit și, cine știe, în timp voi ajunge să am și eu o graderobă de tip capsulă, cu un minimum minimorum, cu haine care-mi plac și mă avantajează și care pot fi combinate între ele în mai multe variante.

Urmează să fac același lucru și cu hainele de vară, câte au mai rămas și ele că le-am triat și răstriat și pe ele.

Ieri mi-am făcut un mic inventar și la încălțările de primăvară și văd că ce am e foarte potrivit pentru hainele păstrate: o pereche de teniși de culoare verde, o pereche de pantofiori dintr-o piele foarte moale de culoare roșie, o pereche de balerini verde-auriu cu botul un pic ascuțit, le dă o notă de eleganță detaliul acesta și o pereche de pantofiori cu cataramă, luați dintr-un second pentru că erau drăgălași cu niște floricele pe ei și cu o talpă foarte groasă și dură, numai bună pentru hârtoapele României. Fiind un crem murdar ei, i-am vopsit cu acrilic negru. Voi avea nevoie neapărat de o pereche de sandale nouă, pentru că ce am eu sunt foarte uzate și nu mă mai simt ok cu ele asa :), dar am să caut mai prin mai așa sandale...

Am reușit să fac niște poze cu variantele purtate ieri și azi. O să mai postez probabil pe contul de Instagram combinațiile rezultate din aceste câteva haine, dar acum vă arăt cele două variante, una purtată ieri și alta azi:


Blugii evazați, o cămașă în dungulițe gri cu alb și sacoul pestriț roz și mov. În picioare niște adidași din liceu, că n-am avut altceva în casă care să nu fie încălțminte de iarnă :DUn tricou primit cadou, model înflorat, lărguț și comod, blugii conici, sacoul verde H&M și teneșii verzi.

Mă amuză faptul că în blugii evazați par mai grasă și îndesată decât sunt, iar în aștia conici par mai zveltă... :D

5 comments:

 1. Si mie-mi place mai mult cum iti sta cu cei conici , iar combinatia prezentata e super-faina ! Imbratisari si spor !

  ReplyDelete
 2. Si pe mine cei conici ma fac mai suplă. Iti sta foarte bine cu ultima combinație. Arăți foarte bine.

  ReplyDelete
 3. Faina ideea de a face combinatii si a te poza cu ele. Eu am 5-6 combinatii si le permut. Cu 2 perechi de pantaloni ma descurc. O sa mai scot si eu fustele la purtat...

  ReplyDelete
 4. nu stiam de targul de la mare, buna idee!!!

  ReplyDelete

Acum...24.06.2019

Experimentez... ...scrisul pe blog de pe telefon :)). Am laptopul virusat, iar la job e imposibil să te mai concentrezi pe orice din...