Tuesday, December 13, 2016

Căsuţa cu cerdac - jucării realizate de artistul plastic Iulia Costache

Iulia Costache este absolventă a Academiei de Arte Plastice din Bucureşti, secţia Grafică. Pe Iulia am cunoscut-o într-o tabără de pictură. Cum urma să stăm în aceeaşi cameră, am stat stresată la gândul că cine ştie peste ce persoană voi da, vreun artist capricios, dar eu am dat peste Iulia, un om cald, prietenos, simplu, dar cu multe profunzimi, un om cu care am rezonat din prima.

Din 2014 de când ne-am cunoscut, ţinem legătura constant, ea îmi mai recomandă muzică şi filme, eu îi povestesc ce am mai făcut dpdv artistic, deşi, uneori, nu prea am ce povesti...

Dar haideţi s-o cunoaşteţi şi voi!

Cum a început povestea Căsuţa cu Cerdac?

Păi să mă gândesc..., eu o perioadă am ţinut ateliere de creativitate cu copii şi câteodată le mai făceam şi lecţii de cusut. Adică le coseam eu mici figurine şi încercam să-i fac şi pe ei să înţeleagă cum le-am facut. De aici mi-am dat seama că îmi place să fac jucării, îmi dezvoltă latura ludică ☺. Numele de „Căsuţa cu Cerdac” l-am dat gândindu-mă la copilăria mea şi la  momentele petrecute la bunici care aveau casă cu cerdac.

De ce jucării? Te mai atrage şi o altă activitate şi dacă da, care anume?

Îmi place să desenez, să pictez şi în general fac cu plăcere orice activitate care este cât de cât creativă. 

Ce te inspiră în procesul tău de lucru?

Inspiraţia vine de peste tot…, natură, culori, întâmplări. De multe ori nici eu nu ştiu ce va ieşi la final, dar fac încercări până iese.


Manufacturarea jucărioarelor este singura ta ocupaţie? Cu ce te mai ocupi în rest? 

Ca oricărui lucru, trebuie să-i dedici timp. Simt că povestea Căsuţei cu Cerdac are potenţial şi se poate dezvolta, dar nu mă ocup numai de ea. O să văd ce voi face pe viitor. În rest fac ilustraţie, pictez.


Ce program de lucru ai/cum lucrezi? (Ore preferate, locaţie, atmosferă, trucuri care te inspiră să lucrezi mai cu sârg)

Lucrez intens atunci când îmi propun să fac o jucărie nouă (desen, tipar, îmbinări de materiale şi culori). Nu am un program anume, dar îmi place să am ordine în jur când încep ceva nou, asta musai, ca să mă pot organiza eu mai bine. ☺ Ce sfat ai da celor care îşi doresc să se apuce de o activitate creativă, dar nu au curaj?

Să facă ce le place. E frumos când vezi că lucruri făcute de mâna ta sunt luate şi îndrăgite. Nu au nimic de pierdut.

Căsuţa cu Cerdac şi gazda ei Iulia pot fi găsite pe pagina de Facebook Căsuţa cu Cerdac.

Iulia va oferi un discount de 20% celor ce vor achiziţiona jucării de la ea în această perioadă, doar să-i spuneţi că aţi aflat de ea prin Blogul de la Mare.

Eu mă gândesc deja să iau cadou de Crăciun câteva jucării lucrate manual din Căsuţa cu Cerdac!

No comments:

Post a Comment

Acum...24.06.2019

Experimentez... ...scrisul pe blog de pe telefon :)). Am laptopul virusat, iar la job e imposibil să te mai concentrezi pe orice din...