Monday, June 27, 2016

Podoabele din lână de la De Dimineață

Cum vă spuneam sâmbătă, azi deschid o nouă categorie pe acest blog numită antreprenoriat. Poate termenul sună mare și pompos, însă ceea ce vreau eu să fac e să cunoaștem oameni care au îndrăznit să facă și altceva pe lângă programul de lucru anost de la birou, oameni care au îndrăznit să-și urmeze pasiunea și să înmulțească talanții dăruiți de Dumnzeu. Încep această serie de postări cu draga mea Diana.

Pe Diana am cunoscut-o prin intermediul acestui blog. Mi-a lăsat o dată un comentariu la o postare, eu m-am dus pe blogul ei și restul e istorie. Având cam aceleași preocupări, cred că legătura s-a creat firesc între noi. Nu am apucat să ne cunoaștem și față către față încă, dar undeva în viitorul apropiat se va întampla și acest lucru.

Diana face podoabe din lână cu mare drag și talent. Cercei, broșe, coliere... toate lânoase și brodate meșteșugit cu fire colorate. Ele pot fi admirate și achizițonate de aici.

Până la sfârșitul lunii IULIE, cititorii blogului meu pot beneficia de un discount de 20% din prețul podoabelor din magazinul Dianei. Tot ce trebuie să faceți e să interoduceți codul de discount în comanda voastră. Codul este DELAMARE20%OFF

Dar să o cunoaștem un pic pe Diana și ce face ea.


Cum a început povestea podoabelor DeDimineață?

Povestea a început într-o zi de iunie ca acum, era început de vară şi final de job. Atunci era încă în faza de euglenă, credeam că îmi dau demisia de la birou şi voi trăi din croşetat de fulare croşetate. În timp fularele s-au transformat în plăsuţe şi apoi plăsuţele s-au transformat în biluţe de lână brodate. Era greu, banii veneau puţiiiini, nici nu ştiu din ce-am trăit în primele luni de handmade... cred că din orez/cartofi/orez/cartofi şi mult entuziasm :-)) 

Aşa a început. Din frustrarea unui job şi din credinţa plăpândă din suflet că eu trebuie să o iau pe calea "artistică" şi "creativă".


Ce te inspiră în procesul tău de lucru?

Mă inspiră combinaţiile de culori perfecte, tapiţeriile şi evident, marea sursă a meşteşugarilor: naturrra! 

De ce podoabe din lână? Ai opta și pentru alte materiale și dacă da, care anume?

Lâna vibrează şi e cea mai faină ! E caldă, maleabilă, organică, imperfectă - seamănă cu mine! Dacă se va schimba ceva în structura mea, atunci e probabil să schimb şi materialul de lucru, ca o reflexie.
Creația podoabelor e singura ta activitate? Cu ce te mai ocupi în rest? 

În rest mai desenez portrete pentru revista Arthos (www.arthos.ro), încerc să devin o gospodină decentă şi o mamă cu toate oile acasă. 


Ce program de lucru ai/cum lucrezi? (Ore preferate, locație, atmosferă, trucuri care te inspiră să lucrezi mai cu sârg)

Lucrez, oriunde, oricând şi oricum. Pot să îmi iau biluţele cu mine şi aţele preferate, să stau la o poveste cu o prietenă şi mâinile să-mi coase dorul. Ce sfat ai da celor care isi doresc sa se apuce de o activitate creativa dar nu au curaj?

Cum zicea şi Led Zeppelin în "Stairway to Heaven": Yes, there are two paths you can go by, but in the long run there's still time to change the road you're on. Nu ai nimic de pierdut. Dacă merge - super! Dacă nu merge - te întorci de unde ai plecat - cu bucuria de a fi încercat! Mare lucru! Grozav!

Blogul Dianei poate fi găsit aici: https://www.breslo.ro/de.dimineata ,

iar magazinul ei online aici http://dedimineata.blogspot.ro/:

2 comments:

  1. Ce frumuseţi! Şi câtă răbdare are :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, migala mare! Dar rezultatul e tare deosebit. Am si eu un colier cu flori de liliac brodate pe bilute.

      Delete

Acum...24.06.2019

Experimentez... ...scrisul pe blog de pe telefon :)). Am laptopul virusat, iar la job e imposibil să te mai concentrezi pe orice din...