1. Plantează în paturi ridicate:
Paturile ridicate umplute cu un mix hrănitor de pământ sunt un mediu ideal pentru creșterea legumelor, mai ales dacă solul din zona ta este lutos. Poți crea marginile acestor paturi ridicate din pietre de diferite forme, care pot fi mutate la finalul sezonului după cum dorești.
Pentru a maximiza un spațiu mic, direcționează fasolea pe spaliere montate pe gard. Pentru fiecare gard taie o bucată de grilaj rigid din metal cumpărat dintr-un magazin cu articole de constucție. Pune pe gard patru sisteme de prindere și atașează acest grilaj de ele.
3. Realizează un loc de "baie" pentru păsări:
Realizând un spațiu în care păsările se pot bălăci în apă, te asiguri că insectele dăunătoare plantelor vor fi hrana acestor vietăți.
4. Cultivă roșii în cuști
Cuștile realizate în casă au un aspect natural. Pune patru șipici înalte la o distanță considerabilă cât să formeze un pătrat. Plantează sămânța de roșie în mijloc. Pe masură ce planta crește, leagă sfoara de jur împrejurul șipiclor la o distanța de 15 cm.
5. Alege florile potrivite
Florile în culori vesele atrag albine, fluturi și alte insecte polenizatoare. Totodată atrag și păsări și insecte bune care se hrănesc cu insectele dăunătoare plantelor. Floarea soarelui, spre exemplu, este o floare ușor de crescut.
6. Păstrează un calendar de grădinărit
Notează când trebuie să fertilizezi. Totodată notează-ți când ar trebui ca fiecare plantă să înceapă să producă legume. Culege ardeii iuți când ajung la dimensiunea și culoarea potrivită.
Pot încă visa la o grădină? Pot! :))
Articol tradus de aici.
Wow!
ReplyDeleteE de bine mirarea? :P :))
Delete