...nu ştiu dacă o fac eu, dar vă recomand să încercaţi şi voi reţeta folosită de mine. Reţeta nu e a mea, ci e de la prietena mea P., care îmi şi citeste blogul şi ştiu că se va bucura să vadă că am scris despre această reţetă aici.
Având în vedere direcţia pe care a luat-o alimentaţia mea în ultima vreme, vă garantez că e şi keto această omletă!
Reţeta aceasta am primit-o în vară când mă plangeam prietenei mele P., că deşi ador omletele, după ce le mănânc mi se face greaţă. De când aplic metoda aceasta de preparare, nu mai am nimic.
Ce vă trebuie pentru acestă omletă?
- ouă, eu am folosit 3,
- mix de condimente, ce vă place. Eu am folosit acum: sare, oregano, boia de ardei dulce, piper alb, piper verde şi nucşoară,
- legume, ce aveţi prin frigider, eu am avut un dovlecel tăiat felii. Am mai făcut şi cu ceapă, roşii, ardei iute, ciuperci. Folositi-vă imaginaţia!
- bonus: nişte resturi de piept de pui, câteva cuburi de brânză Camembert, mărar proaspăt tocat şi două frunze de busuioc din ghiveciul de la fereastră tocate şi ele mărunt.
Eu în omlete pun lapte ca să iasă pufoase. Ouăle nu le bat complet, îmi place să simt şi albuşul şi gălbenuşul. Tigaia în care o veţi prăji să aibe suficientă grăsime în ea. Pe vremuri o făceam în ulei de floarea soarelui, acum am pus jumi-juma ulei de cocos şi unt ca să fie keto.
Sfat: ca să fie cât mai light, ar fi ideal sa nu fie la un loc şi ouă şi lactate şi carne, cum am făcut eu acum... :)
Paşii sunt musai aşa:
1. pune grăsimea în tigaie.
2. apoi condimentele. Încălzeşte-le numai, cât să-şi elibereze aroma!
3. pune legumele, cât să se inmoaie un pic.
4. şi abia la final pune ouăle bătute.
5. aşteaptă să se îchege cât de cât inainte de a întoarce omleta ca să o prăjeşti şi pe cealaltă parte.
Tigaia pe care am folosit-o acum nu e ok, astfel că n-a ieşit fix cum speram eu să iasă omleta, dar a fost delicioasă.
Sper să vă fi făcut suficientă poftă încât să o încercaţi şi voi!
Buna. Si mie imi place omleta. Pun tot ce-mi trece prin cap. Am facut si cu ceapa, cu ciuperci. Arata bine omleta ta. Cum merge dieta sunt rezultate? Eu vreau doar sa ma mentin.
ReplyDeleteAm racit intre timp si nu m-am mai tinut de ea cu strictete, incerc in linii mari sa-i urmez principiile, dar nu cred ca mi se potriveste asa mult. O sa incerc doar o varianta low-carb, dar peste o luna incepe postul, deci va fi iar o restructurare in alimentatie :).
DeleteTrebuie doar sa ai grija la alimentație si vei slabi. Eu asa am facut. Si miscare multa. Urcat scări, mers pe jos, genoflexiuni in timp cete speli pe dinti. Si rezultatele vor aparea. Mult noroc in continuare.
DeleteTrebuie doar sa ai grija la alimentație si vei slabi. Eu asa am facut. Si miscare multa. Urcat scări, mers pe jos, genoflexiuni in timp cete speli pe dinti. Si rezultatele vor aparea. Mult noroc in continuare.
DeleteMultumesc! Avand in vedere ca de cateva zile alerg dupa mijloacele de transport in comun...eu zic ca sunt pe drumul cel bun! Multumesc de vizita si comentariu, Ionela!
DeleteI love omleta and I cannot lie, you other brothers can't deny! :)) La noi i se spune papară la omletă :D
ReplyDeleteAm şi eu o reţetă upgrade de papară, dar nu e keto, deci nu ţi-o scriu :D
P.S. minus 2 kg în 2 ăptămâni cu Rina 90.
Hai spune, hai spune! Eu cred ca m-am ingrasat in perioada asta... plus am fost si racita si cu tratament si n-am mai fost asa stricta cu dieta...
DeletePapară a la Didi, rustică :D
DeleteBaţi ouăle, adaugi busuioc uscat din belşug şi sare. Rupi o felie de pâine în 3-4 bucăţi, le pui în tigaia unsă cu ulei şi încinsă, arunci papara peste ele şi le întorci până se rumenesc.
Ei, da asta la noi e invers si-i zice papagigi :)). Bati niste oua, tai paine felii mai groase, le dai prin ouale astea batute, apoi le prajesti in ulei incins. Se mananca presarate cu zahar... Na! :))
DeleteIrina! Când ne-om intâlni apoi dezmăţ culinar se va numi! În papagigi ne-om bate!
Delete:)) si la noi la turci se numesc gigipapa :)) ce tare, si se mananca fara zahar :D
DeleteDeci gigipapa e, asa, asa!
DeleteImi plac mult omletele , deci si asta a ta , care se pare ca este absolut delicioasa , o s-o incerc cat de curand!
ReplyDeleteGood day!
Succes! Sa ne spui cum a iesit!
DeleteBuna Irina, nu stiu acum daca iti place sa primesti sfaturi din experientele altora, dar eu iti zic cum am reusit eu sa slabesc din septembrie pana acum in februarie de la 95 la 71 kg, asta la o inaltime de 1.75
ReplyDeleten am tinut nici o dieta anume, keto, dukan sau etc ...pur si simplu am inceput foarte treptat.
Am inceput sa mananc foarte bine la micul dejun, asta pe la 7.30 ...dar am mancat tot ce am vrut, de la almette pe crochete, la omleta cu bacon, deci cam orice.
apoi la pe pranz, mai usor ...o salata cu o supa crema si chestii din astea.
seara, niste rosii cu branza, fructe ...iaurt chestii light. Pe tot parcursul zilei bagam fructe in mine ca sparta.
Si ti am zis asta treptat, in primele saptamani chiar mancam si un pachet de oreo pe zi.
o tin tot cu asta, si continui sa slabesc :) o data la cateva zile mananc si niste biscuiti cu ovaz si ciocolata.
ah si de vreo 2 luni am inceput sa merg si la sala.
deci ideea e ca eu am invatat ca nu trebuie sa tinem o dieta anume, ci sa ne cream un stil de viata, sa nu ne privam de la nimic, daca avem pofta de ceva mai caloric sa incercam sa il mancam la prima ora a diminetii :)
scuza-ma daca te am deranjat!
o zi faina iti doresc!
Buna! Nu m-ai deranjat absolut deloc, ci ma bucur sa citesc din experientele altora. O sa scriu la ce concluzii am ajuns si eu in ultima vreme, sunt de aceeasi parere ca trebuie echilibru si miscare cat mai multa...
DeleteMa bucur ca ai reusit sa slabesti asa mult intr-un timp relativ scurt.
Mult succes pe mai departe!
Lasa ca tu faci alte deliciosenii, salivez cand ne mai arati ce mai gatesti tu... :)
ReplyDeletemananc putina omleta (cam 1-2 ori pe luna) - o fac insa keto, cum ii spui tu: ou, slaninuta (3-4 felii f. subtiri) si legume crude multe langa. Poza ta arata apetisanta si colorata.
ReplyDeleteCand incepe postul?
De slabit eu slabesc in timpul postului pt ca tin postul ca bunicii de alta data: mananc mai putin si mai simplu, petrec mai putin timp cu mancarea si bucataria dar mai mult cu sufletul - daca nu am ce atunci nu mananc (sau am zile cand fierb o oala de fasole si mananc cateva linguri din asta fiarta cu ceapa si lamaie, sau linte ca fierbe mai repede, dar si vineri de post cu apa). Desi primele zile de post ma panichez (sunt o gurmanda, obisnuita sa ma uit la poze si retete) apoi ma invat ca doar infranarea vine de la cap. Ce mai fac in timpul postului: nu merg la restaurant/fast food - ci donez banii in mancare la nevoiasi.
Am avut o perioada cand m-am prostit cu surogaturi: cozonac de post, sarmale de post, branza de post, pate de post, si apoi mi-am dat seama ca asta nu e post: nu usureaza nici creierul, nici corpul, si niciun caz sufletul.
Doamne ajuta!
Buna Cleo! Postul incepe pe 15 martie, deci cam intr-o luna. E fain ce zici tu, asa ar trebui tinut postul, mai putina atentie pe mancare si mai multa atentie pe altele ce tin de suflet, de interiorul nostru...
DeleteSpor in toate sa ai!
Buna, fara legatura cu postul, vreau sa iti spun ca mi-am cumparat si citit cartea "Mestesugul bucuriei"vol.2 dupa ce am vazut-o la tine pe blog.Nu pot sa imi explic de ce mi-am dorit-o atat de tare.Apoi am inteles...Iti multumesc.:)
ReplyDeleteBuna! Ma bucur mult, chiar ma intrebam recent daca are vreo noima ce postez pe aici... e o carte foarte buna, mie mi-a placut mult!
Delete