Monday, August 24, 2020

Supă de usturoi - o rețetă fină și gustoasă

Găsisem recent, într-o revistă, câteva rețete, pe care am zis să le încerc la un moment dat. Una din ele este aceasta, supa de usturoi. Deși are în compoziție un ingredient pe care trebuie să-l evit (smântâna), am zis să o fac totuși. Rețeta este simplă, se face repede, cum îmi place mie, are nevoie de câteva ingrediente, pe care de fel le avem în casă și chiar e gustoasă.



Ingredientele necesare:

Două căpățâni de usturoi, doi cartofi mari, o jumătate de țelină, o ceapă, două linguri de smântână sau o cană de lapte dulce, o linguriță de cimbru uscat, un ardei iute, două linguri ulei, o linguriță de boia de ardei dulce.

Mod de preparare:

Se curăță legumele (ceapa, cartofii și țelina), se taie în bucăți mari și se pun la fiert cu 1.5 l de apă și o linguriță de sare. Separat se călesc ușor cățeii de usturoi în puțin ulei, cu tot cu cimbrul, pentru a-și amesteca aromele, dar cu atenție să nu se ardă grăunții de usturoi, devenind astfel amari! Când s-au fiert legumele, se toarnă usturoiul cu tot cu uleiul în oala cu legume și se pasează totul cu blenderul. Se pune apoi smântâna, sau laptele dulce, ardeiul iute tăiat feliuțe și se presară cu praful de boia dulce, pentru decor. Se poate mânca simplă sau cu crutoane.

2 comments:

Pericol de electrocutare!

Aș fi vrut să scriu pe blog despre un subiect mai vesel, sau plăcut, dar cum pe mai toate canalele media găsim mult conținut lipsit de subst...